Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Η ιστορική ομιλία του Φιντέλ Κάστρο στον Ο.Η.Ε.


Τον Οκτώβριο του 1979 ο Φιντέλ Κάστρο ανεβαίνει στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. για να δώσει μία από τις σημαντικότερες ομιλίες που ακούστηκαν ποτέ σε αυτή την αίθουσα.

Γιατί κάποιοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να περπατούν ξυπόλητοι, για να μπορούν κάποιοι άλλοι να μετακινούνται με πολυτελή αυτοκίνητα;

Γιατί κάποιοι άνθρωποι να ζουν μόνο μέχρι τα 35 τους χρόνια, για να ζουν άλλοι μέχρι τα 70;


Γιατί κάποιοι άνθρωποι να είναι απελπιστικά φτωχοί για να είναι κάποιοι άλλοι ανεκδιήγητα πλούσιοι;

Ανοίγοντας την ομιλία του με αυτά τα ερωτήματα, ο Κάστρο μιλά για τις οικονομικές ανισότητες μεταξύ χωρών ή μεταξύ ανθρώπων, για την εκμετάλλευση των φτωχών χωρών από τις πλούσιες, για τον αναλφαβητισμό, για τον πόλεμο. Και προτρέπει να προχωρήσουμε από τα λόγια στις πράξεις.


Γι’αυτό και λαμβάνει τόσο θερμό χειροκρότημα από τους ακροατές του.

Ολόκληρη η ομιλία του:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *