Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Ξεκινάει επίσημα η Συνταγματική Αναθεώρηση – Επιστολή στα κόμματα

Επιστολή στα έξι κοινοβουλευτικά κόμματα να ορίσουν εντός του επόμενου τριημέρου τους εκπροσώπους τους στην επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος που θα επεξεργαστεί το περιεχόμενο των αναθεωρητέων άρθρων.


Η επιτροπή αναμένεται να συγκροτηθεί σε Σώμα την ερχόμενη εβδομάδα και οι εργασίες της να διαρκέσουν περί τον ένα μήνα. Εφόσον μάλιστα η επιτροπή ολοκληρώσει το έργο της, οι προτάσεις της, διαρθρωμένες σε διατάξεις, θα τεθούν σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειες σε ψηφοφορία. Εκεί, όσες λάβουν τον απαιτούμενο αριθμό των ψήφων (άλλες θέλουν 180 άλλες μόλις 151), θα αναθεωρηθούν ανάλογα με το καινούργιο περιεχόμενο που θα τους δώσει η παρούσα αναθεωρητική Βουλή.


Για παράδειγμα το άρθρο 32 για τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και την αποσύνδεσή του από την προκήρυξη εκλογών, για να αναθεωρηθεί αρκούν 151 ψήφοι, καθώς στις ψηφοφορίες της προηγούμενης Βουλής είχαν ξεπεράσει το όριο της ενισχυμένης πλειοψηφίας των 3/5 (180).Πηγή: newpost

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *