Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Τσαβούσογλου: «Αν δεν αποσυρθούν σε 35 ώρες, θα ξεκινήσουμε ξανά επιχείρηση»

Νέες πιέσεις και προειδοποιήσεις προς τους Κούρδους και τις ΗΠΑ από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Έμειναν 35 ώρες. Αν μέσα σε 35 ώρες δεν έχουν αποσυρθεί, η επιχείρηση θα ξεκινήσει ξανά» διεμήνυσε και σήμερα η Άγκυρα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε φόρουμ της αγγλόφωνης κρατικής τηλεόρασης TRT World, ανέφερε ότι η Τουρκία δέχεται ακόμη πυρά από τους Κούρδους, παρά την κατάπαυση του πυρός, στα οποία ωστόσο απαντά.

Παράλληλα, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι, ενώ εργάζονταν από κοινού για να δημιουργήσουν ζώνη ασφαλείας στη Συρία, εκείνες συνέχισαν να παρέχουν όπλα στους Κούρδους του YPG/PYD, προσθέτοντας ότι, εφόσον έβλεπαν ότι οι σύμμαχοί τους δεν τους υποστήριζαν, αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν μόνοι τους.

«Προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένα κράτος τρομοκρατίας στα σύνορά μας και εμείς αυτό το παιχνίδι το χαλάσαμε» δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ο οποίος απέρριψε για άλλη μια φορά ότι η χώρα του διαθέτει χημικά όπλα.

«Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει χημικά όπλα ποτέ στην ιστορία μας. Οι διεθνείς συνθήκες μάς δεσμεύουν και δεν έχουμε χημικά όπλα Πρόκειται για μαύρη προπαγάνδα» σημείωσε, ενώ ήταν κατηγορηματικός ότι ο στόχος της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» ήταν μόνο οι τρομοκράτες και καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε να μην πληγεί άμαχος πληθυσμός.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τάχθηκε υπέρ της πολιτικής λύσης στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι μόλις το YPG (Κούρδοι μαχητές στη Συρία) εξαλειφθεί, η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλες τις πλευρές υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για μία πολιτική λύση στη Συρία. «Πιστεύουμε ότι η σύγκρουση στη Συρία μπορεί να λυθεί μόνο με πολιτικό τρόπο».

Σημαντική η συνάντηση Ερντογάν - Πούτιν

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε, πάντως, «πολύ σημαντική» τη συνάντηση του Τούρκου προέδρου με το Ρώσο ομόλογό του που θα έχουν αύριο στο Σότσι.

 
 
Πηγή: ethnos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *