Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

"Πες μου ποιον φόβο αγάπησες πάλι.."- του Σαββίδη Παναγιώτη

«ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΙΟΝ ΦΟΒΟ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΠΑΛΙ»…ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Καταρχάς οι προσφυγές και μετανάστες είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα υστέρα από την συμφωνία της με Ε.Ε. Τουρκία μετατρέποντας την χώρα μας σε αποθήκες ψυχών.

Τότε θα άξιζαν πολλές αντιδράσεις στον νόμο μας για την συμφωνία αυτή, αλλά κάποιοι νόμιζαν ότι τα θέματα αυτά δεν μας αφοράν.

Η επιλεκτικότητα στο τι αντιδρούμε έχει και αυτή την αξία της να το συζητήσουμε, γιατί η χειραγώγηση του λαϊκού θυμού από κάποιους ανώνυμους του διαδικτύου με ψευδεπίγραφα κείμενα για να δημιουργούν φόβο και πανικό εξυπηρετεί ύποπτους σκοπούς.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι άνθρωποι με 2 κεφάλια που τρώνε παιδιά, δεν σέβονται την ζωή και θέλουν να ζούνε εις βάρος των άλλων απαιτώντας μόνο.

Αυτή η εικόνα που παρουσιάζουν ανήκει στην νοσηρή φαντασία κάποιων (γνωστών – άγνωστων) και όσων ασπάζονται τα λογύδρια τρόμου που αναρτούνται στο διαδίκτυο και σε διάφορα blog.

Ο πρόσφυγας και μετανάστης δεν μπορεί να αποτελεί την αιτία για την προβολή ενός στρεβλού πατριωτισμού που κλείνει τα μάτια στην ιμπεριαλιστική επικυριαρχία που επιβουλεύεται χώρες και λαούς και να ρίχνεις όλο το ανάθεμα στο θύμα.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι τα θύματα.

Είναι τα θύματα αυτών που αναβαθμίζουν τις Αμερικανονατοικές βάσεις, που δημιουργούν νέες για επιθετικούς σκοπούς, που έχουν καταντήσει την χώρα μας σε ένα απέραντο στρατόπεδο με σύγχρονα όπλα και βόμβες που δεν έχουν καμιά σχέση με την άμυνα της.

Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος είναι η πολιτική που αναπαράγει την φτώχεια και τις κοινωνικές ανισότητες, που λέει ότι τα λαϊκά δικαιώματα είναι παρωχημένα και τα πάντα πρέπει να υποτάσσονται στο κεφάλαιο. Σε αυτή την πολιτική θύματα είμαστε όλοι.

Τα αδιέξοδα αυτής της πολιτικής δημιουργεί τους πολέμους που είναι προέκταση τους, για να εξομαλύνονται εις βάρος των λαών οι αντιθέσεις των καπιταλιστών που στοχεύουν μόνο στα κέρδη

Χώρες και λαοί βομβαρδίζονται ή βυθίζονται στην απόλυτη φτώχεια δυστυχία και πείνα.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα όλων εκείνων που υποστηρίζου την ιμπεριαλιστική θηριωδία, την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πόρων, για να ενδυναμώνονται οι καπιταλιστές και τα μονοπώλια, να αυξάνουν τα υπερκέρδη τους και να ανταγωνίζονται μεταξύ τους όπως υπαγορεύουν οι νομοτέλειες της οικονομίας της αγοράς.

Αυτή η στρατηγική είναι που γεννάει και αναπαράγει πρόσφυγες και μετανάστες, ανθρώπους που φεύγουν από τις πατρογονικές εστίες τους, για να σωθούν από τις βόμβες και την αφόρητη εξαθλίωση.

Η διαχείριση αυτού του ζητήματος δεν μπορεί να γίνει με άναρθρες κραυγές, υστερίες, με βία και ρατσισμό.

Να μη αφήσουμε η επιθυμία κάποιων για τέτοιες καταστάσεις να αποτελέσει το άλλοθι, για να μην δούμε το δάσος και να πράξουμε αναλόγως στα πλαίσια της συμπαράστασης και λαϊκής αλληλεγγύης.

Στην θέση αυτή αύριο μπορεί να βρεθούμε και εμείς. Άραγε τι αντιμετώπιση θα θέλαμε να είχαμε?

Οι μετανάστες και πρόσφυγες δεν εκτελούν κάποιο συνομοσιολογικό σχέδιο εισβολής με στόχο να αλλοιώσουν τον πολιτισμό, την θρησκεία, τα ήθη, τα έθιμα μας.

Το αντιδραστικό - φασιστικό αυτό αφήγημα πρέπει να ηττηθεί στην λαϊκή συνείδηση και σκέψη.

Να ξεμπροστιαστεί ο πραγματικός εχθρός και είναι κοινός για όλους τους λαούς.

Είναι ο ιμπεριαλισμός, οι δυνάμεις της ταξικής εκμετάλλευσης και κοινωνικής καταπίεσης σε κάθε χώρα. Γιατί οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα και μπορούν κάτω από άλλες συνθήκες να ζήσουν ειρηνικά, με αλληλοσεβασμό και αλληλεγγύη.

Πρέπει να παλέψουμε και να καταγγείλουμε την συμφωνία που εγκλωβίζει τους ανθρώπους εδώ. Να κλείσουν τα HOT – SPOT της ντροπής και να δημιουργηθούν ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες ζωής ώστε να καταγράφονται οι άνθρωποι και με τα ανάλογα χαρτιά να φεύγουν σε χώρες της αρεσκείας τους για να οργανώσουν την ζωή τους. Να επανενωθούν άμεσα οικογένειες και να υπάρξει μέριμνα για τα χιλιάδες ορφανά παιδιά.

Σε αυτή την βάση να διεκδικήσουμε λύσεις προβάλλοντας την συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας σε αυτούς τους ανθρώπους που γίνονται έρμαιοι επιτηδείων και πολλών υπόπτων ΜΚΟ που δρουν ασύδοτα έχοντας στήσει μια κερδοφόρα επιχείρηση πάνω στον πόνο προσφύγων – μεταναστών.

Οι λαϊκές συνελεύσεις που γίνονται σε διάφορα χωριά του νομού μας και στον προβληματισμό που υπάρχει για την μετεγκατάσταση προσφύγων - μεταναστών να μετατραπούν σε βήμα καταδίκης της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας που σήμερα δημιουργεί νέους πρόσφυγες με τις αρνητικές εξελίξεις στην Συρία.

Να καταδικαστεί η πολιτική της χώρας που στηρίζει τους μακελάρηδες των λαών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι, να υψώσουμε τοίχος στον εθνικισμό και στις μισαλλόδοξες- ξενοφοβικές φωνές που αξιοποιούνται για την λαϊκή παραπλάνηση και τον αποπροσανατολισμό.

Να πούμε όχι στο μίσος μεταξύ των λαών και να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι να μπορέσουν να μετακινηθούν οι άνθρωποι στις χώρες που θέλουν να πάνε.

Αυτό το μήνυμα πρέπει να σταλεί από τον λαό της Πιερίας αλλά και από όλο τον Ελληνικό λαό.

Δεν θα γίνουμε τα «τέρατα» που θέλουν κάποιοι να μας κάνουν, εξάλλου κάτι τέτοιο είναι ξένο στην ιστορία, στον πολιτισμό, στην κουλτούρα του λαού μας που πάντα αντιστάθηκε χωρίς φόβο σε κατακτητές και επικυρίαρχους όταν όλα έμοιαζαν αδύνατα.

Σαββίδης Παναγιώτης
 
 





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *