Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Γιορτή καρατζοβίτικης πιπεριάς στο Γαρέφι Αλμωπίας

Έφτασε ο καιρός που με πολύ κόπο οι πιπεροπαραγωγοί φτάνουν στην τελική φάση για την παραγωγή του Κόκκινου Θησαυρού του Γαρεφείου συνεπώς και όλης της Αλμωπίας.
Eφτασε ο καιρός που μοσχοβολήσει όλο το χωριό αυτό το υπέροχο καπνιστό πιπέρι που ξυπνά μνήμες σε μικρούς και μεγάλους, ήρθε η στιγμή για το ταξίδι του καπνιστού πιπεριού για να φτάσει σε όλα τα τραπέζια, σε όλες τους κουζίνες του κόσμου και να δώσει την ιδιαίτερη γεύση της καπνιστής πάπρικας που φύεται στο μαγικό Γαρέφι.

Η Γιορτή Καρατζοβίτικης Πιπεριάς συνδυάζει το μοναδικό τοπικό προϊόν που παράγεται στην Τοπική Κοινότητα Γαρεφείου με το υπέροχο περιβάλλον καθώς και την πλούσια παράδοση τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. 

Η ανάδειξη του τοπικού προϊόντος συνοδεύεται υπό τους ήχους της γνησίας παραδοσιακής μουσικής της Μακεδονίας με την Τοπική μας εκπληκτική ορχήστρα "ΟΙ ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΕΣ" ενώ θα ταξιδέψουμε και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις παρουσιάζοντας χορούς από όλη της Ελλάδα.

Σας περιμένουμε όλους για να επισκεφτείτε το παραδοσιακό καπνιστήριο πιπεριού (ΟΝΤΑΡ),σας περιμένουμε να σας φιλοξενήσουμε προσφέροντας τοπικά εδέσματα με βάση την πιπεριά και όλα τα παράγωγα αυτού του μοναδικού προϊόντος.

Τέλος σας περιμένουμε να γίνουμε όλοι μια παρέα και να γιορτάσουμε μαζί με τους γνήσιους παραδοσιακούς ήχους της λαογραφικής παραδοσιακής κουλτούρας της Μακεδονίας και όλης της Ελλάδος.

ΟΚΤ 13 / Κυριακή στις 3 μ.μ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *