Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Βιβλιοπαρουσίαση στην Αριδαία

Ο Χρίστος Σαμαντάς γεννήθηκε το 1949 στη Λυγαριά Φθιώτιδας, σπούδασε Φυσική και εργάσθηκε ως καθηγητής σε Δημόσια Σχολεία του νομού Πέλλας, κατέχοντας για πολλά χρόνια τη θέση του λυκειάρχη. Πρωτοδιορίστηκε στο Λύκειο Αριδαίας, κάτι που στιγμάτισε θετικά τον υπόλοιπο εκπαιδευτικό του βίο. Επιμορφώθηκε πάνω σε παιδαγωγικά, αλλά και άλλα αντικείμενα στην Ελλάδα και Εξωτερικό. Συμμετείχε μέσω του συνδικαλισμού και άλλων κινημάτων σε πολύχρονους κοινωνικούς και οικολογικούς αγώνες.

Αθεράπευτα ονειροπόλος χωρίς αναστολές, παράλληλα με την ιδιότητα του δασκάλου ασχολήθηκε ενεργά με δεκάδες αντικείμενα, δίνοντας έμφαση σε δραστηριότητες της πνευματικής ζωής, εθελοντισμού, οικολογίας, θεάτρου, μουσικής, αργυροχρυσοχοΐας, δημοσιογραφίας κ.α. Συμμετείχε σε συγγραφικές ομάδες βιβλίων παιδαγωγικού περιεχομένου, περιοδικών, εφημερίδων όπου τακτικά αρθρογραφεί. Ζει κι ευδοκιμεί στην Έδεσσα, ενώ αισθάνεται ενεργός πολίτης.

« Όταν η λήγουσα είναι μακρά» είναι το πρώτο του βιβλίο λογοτεχνικού περιεχομένου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *