Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Η Μεθώνη Πιερίας είπε όχι στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό - του Σαββίδη Παναγιώτη

Όσοι επιθυμούσαν να στήσουν κατάσταση Βρασνών στην Μεθώνη Πιερίας μάλλον απέτυχαν.

Τα κηρύγματα μίσους και μισαλλοδοξίας συγκεκριμένων blogs όπως το «ΛΕΥΤΕΡΙΑ» και η «PIERIKI» μάλλον δεν εισακούστηκαν, αφού η μάζωξη ήταν αναντίστοιχη σε σχέση με τον αριθμό του πληθυσμού της περιοχής.

Δεν ήταν και λίγοι «καλοθελητές» (και δικαίωμα τους φυσικά) που ήρθαν από άλλες περιοχές του νομού και συμπλήρωσαν τον πάζλ αυτής της μάζωξης.

Την τιμητική τους είχαν πρώην χρυσαυγίτες που με άλλες πατριδοκάπηλες ταμπέλες τους δόθηκε βήμα για να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Τα συγκεκριμένα blogs υμνητές της επταετίας της χούντας, του Μεταξά και των ναζί της «χρυσής αυγής», παίζουν τον ρόλο των οργανωτών σε συνάξεις μίσους και ξενοφοβίας ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες και επιδίδονται καθημερινά σε έναν εθνικιστικό παροξυσμό προβάλλοντας στρεβλή αντίληψη για την έννοια και το περιεχόμενο του πατριωτισμού.

Με την μόνιμη παραπληροφόρηση και ψευδών ειδήσεων που διαδίδουν, προσπαθούν να δημιουργήσουν εχθροπολεμικό κλίμα ενάντια σε ανθρώπους που βρέθηκαν κατατρεγμένοι στην χώρα μας.

Προωθούν μέσα από τα blogs τους μια επικίνδυνη και ρατσιστική ρητορεία όπου συκοφαντούν ανθρώπους, ολόκληρες οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους που εγκλωβίστηκαν εδώ σαν «έποικους» και «εγκληματίες».

Η προσπάθεια τους να δημιουργήσουν κλίμα «Βρασνών» στην Μεθώνη απέτυχε παταγωδώς αφού η πλειοψηφία των κατοίκων της και των γύρων περιοχών τους γύρισε την πλάτη.

Γιατί όλοι αυτοί οι πατριδοκάπηλοι δεν βγάζουν άχνα για την Ε.Ε, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, τους ιμπεριαλιστές, που είναι υπεύθυνοι για τους πολέμους, τις αιματοχυσίες, τις καταστροφές, την δυστυχία, την φτώχεια, την προσφυγιά και μετανάστευση?

Ξεπλένουν όλους αυτούς τους μακελάρηδες και μετατρέπουν τους πρόσφυγες και μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους, για να αθωώσουν τους ιμπεριαλιστές, τα εγχώρια στηρίγματα τους, τις αστικές τάξεις των χωρών και τους πολιτικούς εκφραστές τους, που δημιουργούν καθημερινά χειρότερους ορούς ζωής για τους λαούς, συνθήκες κοινωνικής ανασφάλειας, αβεβαιότητας, συνθήκες σχετικής και απόλυτης φτώχειας.

Συγκαλύπτουν αυτές τις πολιτικές παίζοντας παιχνίδια στις πλάτες του λαού αποπροσανατολίζοντας και παραπλανώντας τον.

Ο λαός δεν πρέπει να τσιμπήσει στις φωνές της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας και του ρατσιστικού λόγου. Η όποια εναντίωση του να είναι σε αυτούς που δημιουργούν πραγματικά το πρόβλημα και είναι η πολιτική της Ε.Ε.

Ο εγκλωβισμός προσφύγων - μεταναστών εδώ είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας Ελλάδας – Τουρκίας – Ε.Ε που μετέτρεψαν την επικράτεια σε αποθήκες ψυχών.

Ο λαός να αντισταθεί στους εμπρηστές των πολέμων ΝΑΤΟ – Ε.Ε. – ΗΠΑ που τα αιματοκυλίσματα τους δημιουργούν τις στρατιές των προσφύγων και μεταναστών.

Να αντισταθεί στις πολιτικές φτωχοποίησης και εξαθλίωσης που αναγκάζει τους λαούς να μεταναστεύουν.

Ο αγώνας αυτός αναδεικνύει την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες και από κοινού μπορούμε να παλέψουμε για τον απεγκλωβισμό αυτών των ανθρώπων κόντρα στις αποφάσεις της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων.

Η Μεθώνη και οι γύρω περιοχές είπαν όχι στο μίσος και τον ρατσισμό, είπαν όχι στους λαοπλάνους των blogs και ήταν μια απάντηση σε όλες αυτές τις θεραπαινίδες του συστήματος.

Σαββίδης Παναγιώτης 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *