Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Έκλεισαν τον δρόμο της Κερασιάς προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας - Καϊμάκτσαλαν

Γιάννης Σηφάκης: Έκλεισαν τον δρόμο της Κερασιάς προς το Χιονοδρομικό. Κλείνουν και το Κέντρο αρχικά δύο μέρες την βδομάδα. Το πάνε και αυτό για δώρο σε «ημετέρους»; Τελικά θα μείνει με την ΝΔ (κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμοι) στην Πέλλα τίποτα όρθιο;

Έκλεισαν τον δρόμο Κερασιάς – Χιονοδρομικού με την δικαιολογία ότι είναι επικίνδυνος λόγω των γνωστών καθιζήσεων. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο δρόμος αυτός είναι στην ίδια ακριβώς κατάσταση εδώ και 10 χρόνια (διέρχεται ακόμη και ΙΧ άνετα χωρίς κανένα πρόβλημα ακόμη και σήμερα). Τώρα που βγήκε η ΝΔ χωρίς να έχει συμβεί απολύτως τίποτα θυμήθηκαν μετά από 10 χρόνια ότι ο δρόμος είναι επικίνδυνος!!

Η αδιανόητη απόφαση κλεισίματος του δρόμου Κερασιά –Χιονοδρομικό αποκόπτει την σημαντικότερη σε αριθμό επισκεπτών τουριστική περιοχή της Πέλλας (την Αλμωπία, Λουτρά Πόζαρ, Λουτράκι, Όρμα) από το χιονοδρομικό αφού τριπλασιάζει το μήκος της διαδρομής για την πρόσβαση της σ΄αυτό.

Είναι βέβαιο ότι θα στερήσει από το Χιονοδρομικό σημαντικά έσοδα καθόσον αντικειμενικά θα μειώσει τις επισκέψεις τουριστών από την περιοχή της Αλμωπίας (ιδιαίτερα από τους τουρίστες του Σαββατοκύριακου).

Παράλληλα αναπαράγεται με αυτό τον τρόπο η λογική του διαίρει και βασίλευε, οι ενδοτοπικές αντιθέσεις Έδεσσας και Αλμωπίας που τόσο κόπο κάναμε για να τις ξεπεράσουμε.

Ακόμη μειώνουν τις μέρες λειτουργίας του Χιονοδρομικού καθόσον φέρεται να αποφάσισαν το κλείσιμο του δύο ημέρες την εβδομάδα (Τετάρτη και Πέμπτη).

Η απόφαση αυτή είναι επίσης αδιανόητη με δεδομένο ότι δεν έχει προκύψει καμιά τέτοια ανάγκη από την λειτουργία του Κέντρου τα τελευταία χρόνια. Είναι γνωστό ότι τα έσοδα του Χιονοδρομικού ανέβηκαν σημαντικά τον προηγούμενο χρόνο και όλοι οι ενασχολούμενοι με το Κέντρο είναι αισιόδοξοι για ακόμη καλύτερη εξέλιξη στο άμεσο μέλλον.

Επομένως για ποιόν λόγο επιδιώκουν την μείωση των ημερών λειτουργίας του;

Μήπως οι βαθύτερες σκέψεις τους είναι η απαξίωση του ούτως ώστε με τις γνωστές διαδικασίες του παρελθόντος να το νοικιάσουν πάλι σε «ημετέρους» και να έχουμε ξανά αυτά που ζήσαμε πριν την ανάληψη της διαχείρισης του από την Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου ( ΕΤΑΔ); Να ξαναζήσουμε το αμαρτωλό παρελθόν σε νέα έκδοση;

Απαραίτητη η ενεργοποίηση των Δήμων Αλμωπίας και Έδεσσας, των τοπικών κοινωνιών και των φορέων Αλμωπίας και Έδεσσας για να αρθούν αυτές οι αδιανόητες αποφάσεις.

Είναι όσο ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη η ενεργοποίηση του Ενιαίου Φορέα Ανάπτυξης του Ορεινού Όγκου που ιδρύσαμε πριν 3 χρόνια με 28 φορείς της τοπικής κοινωνίας , 14 από την πλευρά της Αλμωπίας και 14 από την πλευρά της Έδεσσας ( η ενεργοποίηση του οποίου γίνεται παραπάνω από αναγκαία με βάση και αυτές τις εξελίξεις).

Μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι απέκρυψαν από την κοινή γνώμη πάνω από ένα μήνα το κλείσιμο του δρόμου Κερασιάς – Χιονοδρομικού και ότι ο Δήμος Αλμωπίας ( που γνωρίζει το θέμα πάνω από 30 ημέρες) δεν έχει πει ούτε λέξη και ούτε έχει ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο!!!

Λίγους μόλις μήνες μετά την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από την ΝΔ και ενώ με πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ και εμού προσωπικά συζητείτο εντατικά τα δύο προηγούμενα χρόνια με την ΕΤΑΔ η έγκριση επένδυσης στο Χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν με στόχο να αυξήσει τις ημέρες λειτουργίας του (επέκταση της τεχνητής χιόνωσης με επιπλέον τουριστική πίστα, τοποθέτηση συρόμενου lift κάτω από την καρέκλα για να μην σταματά η λειτουργία του με τον πρώτο αέρα, τοπική συγκοινωνία σύνδεσης του με τους άλλους τουριστικούς προορισμούς της Πέλλας κλπ) ήρθε η ΝΔ και αποφάσισε την… υποβάθμιση του Χιονοδρομικού, την υποτίμηση της Αλμωπίας με το κλείσιμο του δρόμου της Κερασιάς και την καταδίκη του σε συρρίκνωση με άδηλες επιδιώξεις που αν δεν υπάρξει ισχυρή αντίδραση δεν θα αργήσουν να εκδηλωθούν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *