Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Πρόσωπο της χρονιάς» 2019 για το περιοδικό Time


Εκτός από την Τούνμπεργκ, υποψήφιοι αυτό τον χρόνο ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ, η Νάνσι Πελόζι και οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ

Για την Γκρέτα Τούνμπεργκ, πλέον, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι το έφηβο κορίτσι που ξεκίνησε μόνο του να διαδηλώνει για την κλιματική αλλαγή στη Σουηδία κάθε Παρασκευή και έχει πια καταφέρει να μιλά όλος ο πλανήτης για εκείνη και την ακτιβιστική της δράση.

Έτσι, το περιοδικό Time την ανακήρυξε ως «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2019, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τόσο τη δράση της όσο και τον αντίκτυπο που αυτή έχει σε διεθνές επίπεδο.

Αντίστοιχα, το 2018 «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το «Time» ήταν μια ομάδα δημοσιογράφων του βρετανικού «Guardian», οι οποίοι στοχοποιήθηκαν για τη δουλειά τους, ενώ το 2017 ήταν οι «Silent Breakers», όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που βρήκαν το κουράγιο και μίλησαν δημόσια για τη σεξουαλική κακοποίηση που έχουν βιώσει.

Εκτός από την Τούνμπεργκ, υποψήφιοι αυτό τον χρόνο ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ, η Νάνσι Πελόζι και οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *