Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Google: Οι τηλεοπτικές σειρές που μας έκαναν να τις ψάξουμε περισσότερο το 2019

Από το «Game of Thrones» μέχρι το «When They See Us», αυτές είναι οι σειρές κέντρισαν παγκοσμίως το ενδιαφέρον του κόσμου

«H ιστορία δείχνει ότι όταν οι καιροί είναι δύσκολοι και αβέβαιοι, ο κόσμος αναζητά ήρωες». Έτσι, ξεκινά το εντυπωσιακό βίντεο που δημιούργησε η Google για τις τάσεις που κυριάρχησαν στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης το 2019. Από τα «πρωτοσέλιδα» μέχρι τις καθημερινές στιγμές που έγιναν viral στο ίντερνετ, τα Google Trends ανέδειξαν όλα όσα ανακάλυψαν οι χρήστες τη χρονιά που μας πέρασε.

Παγκοσμίως, οι πέντε πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές που κέντρισαν το ενδιαφέρον του κόσμου για φέτος είναι:

Game of Thrones

Η σειρά που βασίστηκε στα βιβλία του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, ολοκληρώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, οκτώ χρόνια μετά την πρεμιέρα της. To Game of Thrones ήταν το απόλυτο τηλεοπτικό φαινόμενο της τελευταίας δεκαετίας, καθώς καθήλωσε εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως και έσπασε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ο τελευταίος κύκλος είχε μόλις έξι επεισόδια, ενώ η ΗΒΟ ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό ένα νέο prequel που θα αποτελείται από δέκα επεισόδια και θα έχει τίτλο «House of The Dragon».

Το σενάριο που έγραψε ο Ράιαν Κόνταλ («Colony») βασίζεται στο βιβλίο «Φωτιά και Αίμα» του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν (στα ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis), ενώ συνδημιουργός και σκηνοθέτης είναι ένας βετεράνος του «Game of Thrones», ο Μιγκέλ Σαπόντσικ, που σκηνοθέτησε επικά επεισόδια όπως το «The Battle of the Bastards» και το «The Long Night».

Η υπόθεση θα εκτυλίσσεται 300 χρόνια πριν από τα γεγονότα που είδαμε στους οκτώ κύκλους της σειράς και θα επικεντρώνεται στην ιστορία του Οίκου των Targaryen, στον οποίο ανήκε ένας από τους βασικούς χαρακτήρες του «Game of Thrones», η Daenerys Targaryen. 

Stranger Things

Πάνω από 40 εκατοµµύρια «λογαριασµοί», δηλαδή σπίτια, «είδαν» κατά τις τέσσερις πρώτες ηµέρες προβολής της την τρίτη σεζόν του «Stranger Things», που έσπασε κάθε προηγούµενο ρεκόρ στην υπηρεσία streaming του Netflix (σύµφωνα µε τα στοιχεία που δηµοσίευσε το ίδιο το δίκτυο, µε το Nielsen να επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για τη σειρά µε την υψηλότερη τηλεθέαση που έχει καταγράψει ποτέ για το Netflix), επιβεβαιώνοντας την απήχησή της σε επίπεδα που ξεπερνούν εκείνα του «House οf Cards» – κεφαλαιώδες χιτ της συνδροµητικής πλατφόρµας µέχρι τον «εξοστρακισµό» του πρωταγωνιστή Κέβιν Σπέισι από την επαγγελµατική σκακιέρα.

Το «Stranger Things» των αδελφών Ματ και Ρος Ντάφερ ξεκίνησε δειλά, µε κάτι πιτσιρίκια (που τότε κανείς δεν ήξερε) να ψάχνουν τον χαµένο φίλο τους µαζί µε τη µητέρα του και ένα ψυχοκινητικό κορίτσι και να καταλήγουν να τα βάζουν µε ένα τέρας από την άλλη διάσταση στη φανταστική πόλη Χόκινς της Ιντιάνα το έτος 1983. ∆εν ήταν αναµενόµενο και όµως οι Ντάφερ επέδειξαν σωστό αφηγηµατικό ταµπεραµέντο, συνταιριάζοντας στην αλχηµεία τους τον παραδοσιακό εφηβικό τρόµο του Στίβεν Κινγκ (ο ίδιος είναι µεγάλος φαν του σόου) και την επιστηµονική φαντασία του Τζον Κάρπεντερ µε τη γλυκιά ποπ νοσταλγία του Στίβεν Σπίλµπεργκ. Και το πιο ωραίο είναι ότι πίσω από την επιτυχία της σειράς δεν υπήρξε ποτέ καµία στοχευµένη στρατηγική µάρκετινγκ, µόνο το παλιοµοδίτικο «διάδωσέ το στόµα µε στόµα»: όποιοι έβλεπαν το «Stranger Things» απλώς το σύστηναν και σε άλλους.

Η δεύτερη σεζόν πήρε διαστάσεις κινηµατογραφικού σίκουελ επιπέδου «Αλιεν» ή και «Star Wars», ενώ κάθε νέα φουρνιά επεισοδίων της σειράς έχει την αίσθηση µιας µεγάλης ταινίας, µε αποτέλεσµα στον τρίτο κύκλο να έχουµε την «πιο ενήλικη» σεζόν, όπου τα παιδιά του Χόκινς έχουν µεγαλώσει και το νέο Mall έχει σαφή κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη του στόρι. Είναι αυτή η σεζόν που µε όλα τα καλά και τα κακά της ανάγεται στην πιο εθιστική όλων των εποχών για τα τηλεοπτικά χρονικά του Netflix. 

Chernobyl

Το «Chernobyl» αποτελεί διασκευή του συγκλονιστικού βιβλίου «Τσερνόμπιλ: Ένα χρονικό του μέλλοντος» της βραβευμένης με Νόμπελ Λευκορωσίδας συγγραφέως Σβετλάνα Αλεξίεβιτς από τον Αμερικανό σεναριογράφο Γκρεγκ Μέιζιν σε σκηνοθεσία του Σουηδού Γιόχαν Ρενκ. Η τηλεοπτική αναπαράσταση της «μεγαλύτερης τεχνολογικής καταστροφής του 20ου αιώνα» που συνέβη τον Απρίλιο του 1986, συνδυάζει πολλές ακόμα αφηγηματικές πηγές όπως και μαρτυρίες ντόπιων της περιοχής Πρίπιατ της Ουκρανίας σε ένα πολυπρόσωπο σπονδυλωτό δράμα. Ο Άγγλος Τζάρεντ Χάρις και ο Σουηδός Στέλαν Σκάρσγκαρντ, δύο κορυφαίοι Ευρωπαίοι ηθοποιοί, κρατούν τους πρώτους ρόλους. Ο πρώτος του επιστήμονα Βαλέρι Λεγκάσοφ και ο δεύτερος του πολιτικού Μπόρις Σερμπίνα, αντιπροέδρου του Υπουργικού Συμβουλίου της ΕΣΣΔ. Μαζί τους και η Έμιλι Γουότσον στον ρόλο της πυρηνικής φυσικού που ερευνά τα αίτια του τραγικού ατυχήματος. 

When They See Us

Πρόκειται για τη μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων, που αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα και τα οποία έμειναν γνωστά στα δικαστικά χρονικά της Αμερικής ως η υπόθεση των «Central Park 5». Πέντε έφηβοι από το Χάρλεμ παγιδεύονται σ' έναν εφιάλτη όταν κατηγορούνται άδικα για μια βίαιη επίθεση στο Σέντραλ Παρκ. Ο ρατσισμός, η αστυνομική βία, η διαπλοκή της πολιτικής και δικαστικής εξουσίας, η ζωή στις φυλακές, ο κοινωνικός στιγματισμός, η φτώχεια και η ανέχεια των μαύρων στις αμερικανικές μεγαλουπόλεις, όλα διαπλέκονται σε ένα χορταστικό τηλεοπτικό αριστούργημα. 

The Umbrella Academy

Μια ημέρα του 1989, τυχαίες γυναίκες που δεν σχετίζονται μεταξύ τους φέρνουν στον κόσμο 43 παιδιά παρόλο που μέχρι και την προηγούμενη ημέρα δεν παρουσίαζαν κανένα σημάδι εγκυμοσύνης. Ο Σερ Ρέτζιναλντ Χάργκριβς, ένας δισεκατομμυριούχος βιομήχανος, υιοθετεί επτά από αυτά, ιδρύει την Ακαδημία της Ομπρέλας και προετοιμάζει τα «παιδιά» του για να σώσουν τον κόσμο. Όμως, το σχέδιο δεν πετυχαίνει τελείως. Όταν τα παιδιά είναι στην εφηβεία, η οικογένεια διασπάται και η ομάδα διαλύεται. Σήμερα, τα έξι τριαντάχρονα πλέον μέλη που επέζησαν επανενώνονται με αφορμή τον θάνατο του Χάργκριβς. Ο Λούθερ, ο Ντιέγκο, η Άλισον, ο Κλάους, η Βάνια και ο Νούμερο Πέντε συνεργάζονται με σκοπό να διαλευκάνουν το μυστήριο πίσω από τον θάνατο του πατέρα τους. Ωστόσο, η επανενωμένη οικογένεια αρχίζει ξανά να διασπάται, μια και οι προσωπικότητες και οι ικανότητες των μελών της διαφέρουν πολύ, για να μην αναφερθούμε στην άμεση απειλή της αποκάλυψης.

Ο δεύτερος κύκλος της σειράς θα ξεκινήσει εκεί ακριβώς που σταμάτησε το τελευταίο επεισόδιο της πρώτης σεζόν και οι χαρακτήρες θα ταξιδέψουν αρκετά… στον χρόνο. Το πιο πιθανό είναι τα αδέρφια να επιστρέψουν στην εποχή προτού τα υιοθετήσει ο Ρέτζιναλντ Χάργκριβς. Η «Ακαδημία της Ομπρέλας» βασίζεται στα γνωστά, βραβευμένα με Eisner κόμικ και εικονογραφήματα που δημιούργησε και έγραψε ο Τζέραρντ Γουέι. 



απο το ethnos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *