Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

10 χρόνια ΔΝΤ - Τι σηματοδοτεί το κλείσιμο των γραφείων του στην Αθήνα

Πέρασαν σχεδόν δέκα χρόνια από την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου και την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). 
 
Η τότε κυβέρνηση, τον Οκτώβριο του 2010, έβλεπε ένα βραχύσωμο τεχνοκράτη του ΔΝΤ, να εγκαθίσταται μόνιμα στην Αθήνα. Ηταν το alter ego του Ποόυλ Τόμσεν, ο Ολλανδός Μπομπ Τραα. Παρότι ο κύκλος δείχνει να ολοκληρώνεται, με το κλείσιμο του γραφείου του ΔΝΤ στην Αθήνα, μέσα σε αυτά τα χρόνια μεσολάβησαν πολλά: τρία Μνημόνια, αμέτρητες αυξήσεις φόρων και περικοπές συντάξεων, ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών, ανατροπές στην καθημερινότητα και στο εργασιακό περιβάλλον των πολιτών και οργισμένες διαδηλώσεις κατά του ΔΝΤ και των μέτρων λιτότητας.

Τι σηματοδοτεί το κλείσιμο των γραφείων του ΔΝΤ

Σήμερα, η ελληνική κοινωνία, οι επιχειρήσεις και το κράτος προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *