Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Θεοφάνεια στην Οχρίδα με το σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πέλλας

Την εξαιρετική εμπειρία της εορτής των Θεοφανείων σύμφωνα με το ορθόδοξο ημερολόγιο απόλαυσαν οι συμμετέχοντες στην εκδρομή στην Οχρίδα που οργάνωσε για τα μέλη και τους φίλους του ο Σύλλογος Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν.Πέλλας. 
 
Χιλιάδες πιστοί πέφτουν στα παγωμένα νερά της λίμνης ενώ αμέσως μετά στήνονται γλέντια σε όλη την πόλη για να γιορτάσουν τον αγιασμό των υδάτων. Οι εκδρομείς απόλαυσαν τον εξαιρετικό καιρό στην παλιά πόλη της Οχρίδας, το Βαρόσι της Λύχνιδας, τα πολιτιστικά και βυζαντινά της μνημεία τα οποία αποτελούν Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO, την Αγία Σοφία, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στην περιοχή Κανέο, το σχολείο του Γρηγόρη Σταυρίδη, καθώς και την εξαιρετική γαστρονομία. 
 
Η ξενάγηση οργανώθηκε από μέλη της κοινότητας Οχρίδας που διαδίδουν την ελληνική γλώσσα ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά κοινές ιστορίες για τον πολιτισμό και τις σχέσεις μεταξύ της Έδεσσας και της Οχρίδας μέσα από την διασύνδεσή τους μέσα από την Αρχαία Εγνατία Οδό. Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Έδεσσας έχει μακρά συνεργασία και με τον Δήμο Οχρίδας αλλά και με το Πανεπιστήμιο Τουρισμού αξιοποιώντας μέσα από την συνεργασία στελεχών πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα. 
 
Οι εκδρομείς επισκέφθηκαν τις πηγές Μπιλιάνα, την διαδρομή προς το ιστορικό Πόγραδετς καθώς και το μοναστήρι του Οσίου Ναούμ στα σύνορα με την Αλβανία. Παράλληλα μέλη του συλλόγου συνάντησαν συνδικαλιστές της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής. Ο σύλλογος ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους του για την συμμετοχή τους στην πολιτιστική εκδρομή και ενημερώνει ότι θα συνεχίσει τις εκδρομές στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *