Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Τζάκρη: Με την ψήφο και των τριών βουλευτών της ΝΔ στον Νομό η επίσημη κατάργηση του Τμήματος Μουσειολογίας

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, μετά την ολοκλήρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας επί του Σχεδίου Νόμου «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης

Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις», στο οποίο συμπεριλαμβανόταν και το άρθρο 33 με το οποίο καταργήθηκαν οριστικά 37 νέα πανεπιστημιακά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων και το Τμήμα Μουσειολογίας στην Έδεσσα, που είχε ιδρυθεί τον Απρίλιο του 2019 με τον νόμο «Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Πειραματικά Σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και άλλες διατάξεις» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου, και την υπερψήφιση της εν λόγω διάταξης και από τους τρεις βουλευτές της ΝΔ στον Νομό, δήλωσε τα εξής:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και διά των βουλευτών -εκπροσώπων της στον Νομό συνεχίζει να ασκεί καταστροφική πολιτική και να αποδομεί βήμα-βήμα όλα τα κεκτημένα της τετραετίας ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα. Θα περίμενα από τους βουλευτές της ΝΔ να ορθώσουν το ανάστημά τους και να υψώσουν τείχος απέναντι στο σχέδιο της ολετήρα της Δημόσιας Παιδείας και της προστάτιδας των Κολλεγίων (των οποίων τους τίτλους εξισώνει με τα πτυχία των ΑΕΙ), κ. Κεραμέως, για κατάργηση του Τμήματος Μουσειολογίας.

Αντ’ αυτού, για δεύτερη φορά, μετά την πραξικοπηματική κατάργηση του τμήματος «Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών» με το περιβόητο «Σχέδιο Αθηνά» το 2013, το οποίο οι δύο πρώτοι από τους σημερινούς τοπικούς βουλευτές της ΝΔ είχαν επίσης υπερψηφίσει και τότε, «κλέβουν» από την Έδεσσα και την Πέλλα το Τμήμα Μουσειολογίας, στερώντας από την Έδεσσα την προοπτική ένταξης στον πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας και καταδικάζοντας την Πέλλα σε υπανάπτυξη. 

Το Τμήμα Μουσειολογίας θα υποδεχόταν τους πρώτους του φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2020, στο κτίριο που παλαιότερα φιλοξενούσε το καταργημένο «Τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών» και θα αποτελούσε τη βάση για την προσέλκυση επιπλέον πανεπιστημιακών τμημάτων, αλλά και τμημάτων διετούς φοίτησης, η λειτουργία των οποίων είχε εξαγγελθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και επίσης ανεστάλη από την σημερινή κυβέρνηση, και με την κατάργησή του αφαιρέθηκε οριστικά η προοπτική μετατροπής της Έδεσσας σε «πνεύμονα γνώσης» και ακαδημαϊκής δραστηριότητας, που θα μπορούσε να φιλοξενήσει εκατοντάδες νέους φοιτητές, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τις γειτονικές χώρες.

Υπόλογοι στους πολίτες της Έδεσσας και της Πέλλας για τον εκπαιδευτικό μαρασμό και τη ματαίωση της προοπτικής αυτής είναι οι βουλευτές – εκπρόσωποι της ΝΔ στον Νομό.

Η επτάμηνη κυβερνητική θητεία της ΝΔ στην Πέλλα συνοψίζεται στην παραπομπή στις καλένδες του μελετητικά ώριμου έργου της κατασκευής της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, στην εγκατάλειψη της διάνοιξης της νέας συνοριακής διάβασης και του τελωνειακού σταθμού στην Πέλλα βορείως των Προμάχων, στην κατάργηση του Τμήματος Μουσειολογίας και των διετών προγραμμάτων, στην εξαφάνιση των επιδομάτων (Κοινωνικό Μέρισμα, Επίδομα Θέρμανσης κ.α.) και στον εμπαιγμό των αγροτών με τις πενιχρές ενισχύσεις που τους αποδόθηκαν.

Βλέποντας τα ονόματα των βουλευτών Πέλλας της ΝΔ ανάμεσα σε όσους ψήφισαν το τραγικό αυτό νομοσχέδιο αναρωτιέμαι: Στο όνομα ποιού ενεργούν; Πως μπορούν να αγνοούν την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας που τους έστειλαν στη Βουλή και να καταδικάζουν την Πέλλα σε υπανάπτυξη;
Κύριοι της ΝΔ οι άνθρωποι της Πέλλας έχουν μάτια και βλέπουν. Βλέπουν ποιος δρα υπέρ του τόπου και ποιος εναντίον του. Βλέπουν ποιος τιμά και ποιος προδίδει την ψήφο τους. Λυπάμαι πραγματικά. Φαίνεται πως δεν έχετε προτεραιότητα την Πέλλα».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *