Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Θλίψη - Πέθανε ο Κώστας Βουτσάς

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών άφησε τα ξημερώματα ο σπουδαίος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς.

Στο πένθος βυθίζεται ο ελληνικός κινηματογράφος που θρηνεί την απώλεια ενός κορυφαίου ηθοποιού.

Σε ηλικία 88 ετών ο Κώστας Βουτσάς απεβίωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης (4:20) μετά από μάχη 19 ημερών στην Εντατική του Αττικόν.

Ο «αιώνιος έφηβος» του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου αγαπήθηκε όσο λίγοι, αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι του μέσα από τις αμέτρητες ταινίες και παραστάσεις που είχε πρωταγωνιστήσει.

Γοητευτικός, πληθωρικός, στόφα μεγάλου ηθοποιού, ο Κώστας Βουτσάς διέγραψε τεράστια, επιτυχημένη καριέρα 70 ετών. Ήταν από τους σταρ που σημάδεψαν τον ελληνικό κινηματογράφο. Σπουδαίος κωμικός, ξεχώρισε στο ρόλο του αγαθού Κωνσταντινουπολίτη με «Το Ανθρωπάκι» (1969) ενώ το αυθόρμητο επιφώνημα του «Φσστ μποινγκ», στο μιούζικαλ «Κάτι να καίει» (1964), έγραψε ιστορία στον εγχώριο κινηματογράφο.

Ποιος ήταν ο Κώστας Βουτσάς

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, απ' όπου αποφοίτησε το 1953 και αρχικά έλαβε μέρος σε παραστάσεις περιπλανώμενων θιάσων (μπουλούκια).

Υπήρξε σύζυγος της ηθοποιού και χορεύτριας Έρρικας Μπρόγερ, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 5 Ιανουαρίου, σε ηλικία 77 ετών, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο, μαζί απέκτησαν μια κόρη, τη Σάντρα.

Ο Κώστας Βουτσάς έχει άλλες δύο κόρες από τον δεύτερο γάμο του, με τη Θεανώ Παπασπύρου, τη Θεοδώρα και τη Νικολέτα, με την πρώτη να ακολουθεί τα δικά του βήματα στο χώρο της ηθοποιίας, ενώ ο θετός γιος του (από προηγούμενο γάμο της τρίτης γυναίκας του Εύης Καραγιάννη, πρώην μοντέλου και ηθοποιού), Άνθιμος Ανανιάδης, είναι επίσης ηθοποιός.

Το 2015, ο Κώστας Βουτσάς έκανε σχέση με τη 39 χρόνια μικρότερή του ηθοποιό, Αλίκη Κατσαβού, με την οποία παντρεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2016 και στις 23 Ιουλίου του ίδιου έτους απέκτησαν ένα γιο, τον Φοίβο.

Ο Κώστας Βουτσάς είχε στηρίξει και ψηφίσει πολλάκις το ΚΚΕ, ως φόρο τιμής στον πατέρα του.




απο το sdna.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *