Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Αντιπλημμυρικό Εδεσσαίου Ποταμού: "Όταν η απραξία της Διοίκησης Τζιτζικώστα - Τζαμτζή συναντά την οικολογική αναλγησία"

Αντιπλημμυρικό Εδεσσαίου Ποταμού: Όταν η απραξία της Διοίκησης Τζιτζικώστα-Τζαμτζή συναντά την οικολογική αναλγησία της!

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στις συνομωσολιογικές θεωρίες του Αντιπεριφερειάρχη

Με έκπληξη διαβάσαμε στον ηλεκτρονικό τύπο το δελτίο τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή «Μύθοι και αλήθειες σχετικά με τα αντιπλημμυρικά στον ποταμό Εδεσσαίο». Ούτε λίγο ούτε πολύ συκοφαντεί τις δικαιολογημένες αντιδράσεις:

α) Των Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης (ΕΓΚΛΗΜΑ κατά την εφημ «Εδεσσαϊκή» της 8-2-2020),
β) Των ειδικών (όπως ο εδεσσαίος γεωλόγος-γεωφυσικός Παντελής Παπάζης που εκτιμά ότι «η τσιμεντοποίηση του ποταμού Εδεσσαίου αποτελεί έγκλημα εις βάρος της φύσης της Έδεσσας».

γ) Τους προβληματισμούς της «Κοινωνίας σε Κίνηση» του Γιάννη Τσεπκεντζή, που ανησυχεί γιατί με την απόφαση της Περιφέρειας να προχωρήσει το «αντιπλημμυρικό έργο» θα επιφέρει οριστική αλλοίωση στη φυσική κοίτη του Εδεσσαίου ποταμού μετατρέποντάς τον σε τσιμενταύλακα».

δ) Την αγωνία της «Ενωτικής Δράσης» του Αντώνη Ρυσάφη, η οποία μάλιστα ζήτησε και πέτυχε την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας για να συζητήσει το θέμα και να εκφράσει την έντονη ανησυχία του για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του έργου το οποίο όπως αποδείχθηκε «δεν διαθέτει ούτε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων».

ε) Την άποψη γνωστών αρθρογράφων και πολλών Εδεσσαίων πολιτών που ανησυχούν και εκφράζουν την αντίθεσή τους στην «τσιμεντοποίηση».

Με όλες αυτές τις δικαιολογημένες και τεκμηριωμένες αντιδράσεις, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας ξεμπερδεύει με την φράση «Με την έναρξη των εργασιών στις αρχές Φεβρουαρίου 2020 αντιμετωπίσαμε την μικροκομματική μιζέρια γνωστών κύκλων, κυρίως προερχόμενων από το ΣΥΡΙΖΑ. Εθισμένοι στην κυβερνητική απραξία του κόμματός τους συκοφαντούν ένα έργο πνοής επικαλούμενοι ακόμη και υπερβολές οικολογικού τύπου». 

Η αλήθεια είναι ότι η απραξία της Διοίκησης Τζιτζικώστα είναι παροιμιώδης ειδικά σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας τα τελευταία χρόνια.

Θυμήθηκε την Έδεσσα όχι για να την προστατέψει από τις πλημμύρες ή να αναβαθμίσει το φυσικό της κάλλος, αλλά για να προχωρήσει σε ένα έργο τσιμεντοποίησης του ποταμού που στολίζει την πόλη και θα έπρεπε να το βελτιώσει και όχι να το καταστρέψει.

Η Ν.Ε. Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ «ακούει» προσεκτικά τους ειδικούς και τους πολίτες που αντιδρούν και προσθέτει και τις δικές του δυνάμεις ακριβώς γιατί διαθέτει οικολογικές ευαισθησίες, που αστόχαστα λοιδορεί ο κ. Ιορδάνης Τζαμτζής. 

Για τη Ν.Ε. Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Γάγκλιου Πέτρος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *