Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν γνωστές αποτελεσματικές θεραπείες για τον κορωνοϊό

Αντίθετα με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών κυρίως από την Βρετανία ο ΠΟΥ θέλησε να υποβαθμίσει τις πληροφορίες περί ανακάλυψης φαρμάκων για τον κορωνοϊό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποβάθμισε σήμερα τις πληροφορίες περί ανακάλυψης φαρμάκων για τη θεραπεία του κορωνοϊού που έχει προκαλέσει επιδημία στην Κίνα και έχει διαδοθεί σε τουλάχιστον 20 άλλες χώρες.

Ρεπορτάζ της κινεζικής τηλεόρασης ανέφερε πως ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο Τζετζιάνγκ βρήκε ένα αποτελεσματικό φάρμακο για τον ιό, ενώ το βρετανικό Sky News μετέδωσε πως ερευνητές είχαν μια «σημαντική επιτυχία» στην ανάπτυξη ενός εμβολίου.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες αυτές, ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Ταρίκ Ζασάρεβιτς δήλωσε: «Δεν υπάρχουν γνωστές αποτελεσματικές θεραπείες εναντίον αυτού του κορωνϊού». ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν γνωστές αποτελεσματικές θεραπείες για τον κορωνοϊό -Απαιτούνται 8-10 μήνες
Απαιτούνται 8-10 μήνες για το εμβόλιο

Στη Μόσχα ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα χρειασθούν 8 έως 10 μήνες για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

«Σήμερα η διαδικασία της ανάπτυξης ενός εμβολίου δεν είναι μια σύντομη χρονική περίοδος. Ένα εμβόλιο αναπτύσσεται για τουλάχιστον οκτώ με δέκα μήνες, αυτό είναι μόνο το αρχικό στάδιο χωρίς τις κλινικές δοκιμές», δήλωσε ο Μουράσκο.
 
 

Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *