Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Φροντίδα από το Δήμο Σκύδρας στις ευάλωτες ομάδες λόγω κορωνοϊού

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων που σχετίζονται με την ενημέρωση των συμπολιτών μας αναφορικά με την εφαρμογή και τη λήψη μέτρων για την προστασία από την πανδημία του κορωνοϊού και ειδικότερα για την παροχή υπηρεσιών αλληλεγγύης και κοινωνικής φροντίδας, πληροφορούμε τα εξής:

Ο Δήμος Σκύδρας επεκτείνει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» για όσες κι όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη εξυπηρέτησης και φροντίδας (ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένοι κ.α.) για διάφορες ανάγκες τους, όπως είναι η αγορά και η παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, η διεκπεραίωση επειγουσών ζητημάτων με το Δήμο και κάθε εργασία συναφή με τα ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, όποιες κι όποιοι συνδημότες μας δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν μπορούν να επικοινωνούν για την υποστήριξή τους στα τηλέφωνα:

α) 2381351891 (Δημαρχείο Σκύδρας)

β) 2381351999 (Βοήθεια στο σπίτι – Δομή Σκύδρας)

γ) 2381351710 (Βοήθεια στο σπίτι – Δομή Καλής)

δ) 2381082889 (Βοήθεια στο σπίτι – Δομή Λιποχωρίου)

ε) 2381071857 (Βοήθεια στο σπίτι – Δομή Πετριάς)

στ) 2381351771(Κέντρο Κοινότητας)

και στην ηλεκτρονική διεύθυνση:grammatopouloue@skydra.gov.gr

καθημερινά, Δευτέρα έως και Κυριακή, από τις 8 η ώρα το πρωί έως τις 8 η ώρα το βράδυ.

Επίσης, στο πλαίσιο της ψυχολογικής και της συμβουλευτικής υποστήριξης των συμπολιτών μας που παραμένουν στα σπίτια τους, θα λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 2381351770 του Κέντρου Κοινότητας, καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10 η ώρα το πρωί έως τις 2μ.μ.

Παράλληλα, γνωστοποιούμε ότι με απόφαση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου, και σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, συστάθηκε στο Δήμο Σκύδρας Ομάδα Διαχείρισης κι Αντιμετώπισης των επιπτώσεων και της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ο Δήμος Σκύδρας παραμένει δίπλα και στηρίζει εμπράκτως όλες κι όλους τους συμπολίτες μας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *