Τρίτη 14 Απριλίου 2020

2 νεκροί, 101 στο σύνολο - 25 νέα κρούσματα, 76 στις ΜΕΘ

Είκοσι πέντε νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2.170, ενώ στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 76 άτομα


Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας προχωράει αυτή την ώρα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Τσιόδρας, δύο θάνατοι σημειώθηκαν μέσα σε μια μέρα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους να είναι 101.

Μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 25 νέα κρούσματα με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων να φτάνει τα 2. 170 συνολικά. Μέχρι τώρα, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 76 άτομα, με μέση ηλικία τα 68 έτη. Εξ αυτών 17 είναι γυναίκες και όλοι οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 80% έχει υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70.

«Καταγράφεται σταδιακή μείωση κρουσμάτων, όσων νοσηλεύονται αλλά και όσων καταλήγουν από επιπλοκές», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας, ενώ πρόσθεσε πως ο αριθμός διασποράς στη χώρα μας [R0] είναι κάτω από ένα, γεγονός που σημαίνει πως στην πατρίδα μας «ο κορωνοϊός περιορίζεται».





απο το ethnos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *