Τρίτη 14 Απριλίου 2020

"Λήξη της καραντίνας για την Τοπική Κοινότητα Φούστανης"

 Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Χρειάζεται να μάθουμε να ζούμε με την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης – Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ανεκτίμητη»

Λήγει αύριο η χρονική περίοδος κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για λόγους Δημόσιας Υγείας της Τοπικής Κοινότητας Φούστανης του Δήμου Αλμωπίας, μετά από δεκατέσσερις μέρες καραντίνας. Η εφαρμογή του μέτρου κρίθηκε αναγκαία από τις τοπικές Αρχές (Δήμο και Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας), καθώς επίσης και από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά από τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοïού. Οι δύο κάτοικοι της Κοινότητας που χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, έχουν πάρει ήδη εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία τους.

Με αφορμή την λήξη της καραντίνας που είναι αύριο 14 Απριλίου 2020 και ώρα 8.00μ.μ., ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστώ θερμά τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά για την άμεση ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού και την λήψη μέτρων που, όπως φάνηκε τις επόμενες ημέρες, ήταν ζωτικής σημασίας για το σταμάτημα της διασποράς του επικίνδυνου ιού. Σ’ αυτόν τον σημαντικό για τη διαφύλαξη της ανθρώπινης υγείας αγώνα είχαμε μαζί μας τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον οποίο ευχαριστώ από καρδιάς για τη συνεργασία του.

Ευχαριστώ πολύ επίσης τους συναδέλφους του Δήμου Αλμωπίας, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το Νοσοκομείο Έδεσσας, το ΕΚΑΒ, την οικεία Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, καθώς επίσης και όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες.

Περισσότερο απ όλους θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας στην Φούστανη, που λειτούργησαν με υπευθυνότητα και συνέβαλαν στην αποτελεσματική διαχείριση της συγκεκριμένης κρίσης.

Όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας και διεθνώς, δείχνουν ότι χρειάζεται να διαθέτουμε ισχυρά κοινωνικά αντανακλαστικά, αναλαμβάνοντας έγκαιρα δράση για την προστασία του συνόλου της κοινωνίας μας, καθώς δεν περισσεύει κανένας. Αξίζει να τονίσουμε ότι η αόρατη απειλή εξακολουθεί να πλανάται πάνω από τις πόλεις και τα χωριά της Ελληνικής επικράτειας και διεθνώς, οπότε χρειάζεται να επιμείνουμε στην συνετή εφαρμογή των μέτρων πρόληψης.

Σε αυτό το πνεύμα, να έχουμε καλή Μεγάλη Εβδομάδα, με υγεία, αισιοδοξία και πνεύμα κοινωνικής αλληλεγγύης».



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *