Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Δήμου Έδεσσας για τα απαράδεκτα γεγονότα με τους πρόσφυγες-μετανάστες σε Παναγίτσα & Άρνισσα

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” του Δήμου Έδεσσας καταδικάζει απερίφραστα τις προχθεσινές ενέργειες εναντίον δύο λεωφορείων που μετέφεραν 57 πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειοψηφία τους γυναίκες με παιδιά, για να εγκατασταθούν σε ξενοδοχεία στην Άρνισσα και την Παναγίτσα, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι τα θύματα και όχι οι θύτες. Θύτες είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, η φτώχεια ,η εκμετάλλευση, που οδηγούν εκατομμύρια δυστυχισμένους ανθρώπους στην προσφυγιά και την μετανάστευση. Είναι οι πολιτικές που ακολουθούνται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, της ΝΔ σήμερα, του ΣΥΡΙΖΑ χθες και από τα κόμματα που υποστηρίζουν την «ευρω-ενωσιακή προοπτική» και τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια.

Επιλογή αυτών των προσφύγων και των μεταναστών δεν είναι η ζωή σε ξενοδοχεία, σε hotspot ή σε κλειστά κέντρα κράτησης κάτω από άθλιες συνθήκες. Η εφαρμογή Συνθηκών και Συμφωνιών είναι αυτή που έχει οδηγήσει στον εγκλωβισμό τους.

Την ουσία αυτών των πολιτικών και των αποφάσεων δεν αμφισβητούν οι υπόλοιπες Παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο αυτές που φαίνονται να «διαμαρτύρονται», όσο και αυτές που τις «αποδέχονται».

Ο λαός του Δήμου μας ξέρει τι πα να πει προσφυγιά. Ξέρει τι σημαίνει αλληλεγγύη. Μπορεί να διακρίνει τον πραγματικό ένοχο, να στοχεύσει τους θύτες και όχι τα θύματα.


Σαν “Λαϊκή Συσπείρωση” απαιτούμε :

- Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο σε δημόσιους, ανοιχτούς ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στην συνέχεια με γρήγορες διαδικασίες στις χώρες προορισμού τους.

- Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις και να μη ζει κανείς ανήλικος σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος άστεγος ή φυλακισμένος και να υπάρξει πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων των προσφύγων στο άσυλο έτσι όπως απορρέουν από τη Συνθήκη της Γενεύης .

- Να στηριχθεί άμεσα το Νοσοκομείο της Έδεσσας και οι υπόλοιπες δομές ΠΦΥ με προσωπικό και εξοπλισμό για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού λόγω της πανδημίας του κορωνοιού.

Το προσφυγικό για να λυθεί χρειάζεται αμφισβήτηση των κυρίαρχων πολιτικών.

- Κατάργηση της συμφωνίας Ελλάδας-ΕΕ-Τουρκίας που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες.

- Απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τη χώρα, χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για μεταφορά στις χώρες προορισμού τους. 

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” του Δήμου Έδεσσας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *