Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

"Είμαστε εδώ για να βρούμε μαζί τη λύση για τον ελληνικό τουρισμό που χρειάζεται σχέδιο και όραμα"

Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους φορέων του Τουρισμού Πέλλας και Ημαθίας είχε η Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η Βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου, ο Χρήστος Γιαννούλης Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρώην βουλευτής Ιωάννης Σηφάκης, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας και Πέλλας, οι πρόεδροι και εκπρόσωποι Ενώσεων και φορέων τουρισμού, εναλλακτικού τουρισμού και τουριστικής εκπαίδευσης των δύο νομών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της περιοχής και οι εργαζόμενοι αλλά και πως διαμορφώνεται το τοπίο στα θέματα του Τουρισμού την επόμενη μέρα.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την αγωνία τους για την επόμενη ημέρα της πανδημίας, δεδομένου ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να μην καταφέρουν να λειτουργήσουν μετά την άρση των περιορισμών.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν τη σημασία που έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την ελληνική οικονομία, ως ραχοκοκαλιά της, και αναφέρθηκαν στα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξή τους στο πλαίσιο του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι», το οποίο δημιουργήθηκε μετά από διαβούλευση με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της χώρας

«Η σημερινή τηλεδιάσκεψη γίνεται μετά τις αποκαλύψεις των προθέσεων του ΓΓ του Υπουργείου Τουρισμού μην κάνει τίποτα και του ΣΕΤΕ να μη διεκδικήσει τίποτα. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τα αιτήματα σας, όπως όφειλε να κάνει η κυβέρνηση αλλά μάταια. Είμαστε εδώ για να βρούμε μαζί τη λύση για τον ελληνικό τουρισμό που χρειάζεται σχέδιο, όραμα ειδικά σε προορισμούς με προοπτική 365 Ημερών όπως η Ημαθία και η Πέλλα» ανέφερε η Τομεάρχης Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η συζήτηση χαρακτηρίστηκε εποικοδομητική από τους συμμετέχοντες και αποφασίστηκε η συνέχιση των επαφών, για την προώθηση των αιτημάτων των πληγέντων επιχειρηματιών και εργαζομένων.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *