Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Ποια είναι τα πρότυμα μας σήμερα; γράφει ο Βαλκανίδης Δήμος

Ποια είναι τα πρότυμα μας σήμερα; γράφει ο Βαλκανίδης Δήμος για το ialmopia.gr
e-mail karavagellis@gmail.com


 
Δυστυχώς αγαπητοί μας συμπολίτες αλλά και συντοπίτες εν πολλοίς, των κατεξοχήν ημέτερων τοπικών ακραιφνώς Κουφαλίων Θεσσαλονίκης Πέριξ της αρχαίας Πέλλας, αλλά της σήμερον εν αντιθέσει, εν έτη ανοιξιάτικου Απριλίου του 2020, παραμονή του Αναστάσιμου και Θεοφώτιστου Πάσχα των απανταχού Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλήνων, και μάλιστα των δραματικών αλγεινώς γεγονότων, δια της φοβερής πανδημίας των εξελίξεων, μέσω του φονικό Κορωνοϊού. Εν προκειμένω, δεν ασχολούμαστε διόλου, μα εντελώς διόλου, πλήρως απομακρυνόμενοι και αποξενωμένοι από δαύτα, και τοποθετώντας τα προφανώς ως είθισται, εις την εντελώς τελευταία σειρά των προτεραιοτήτων μας, προσκυνώντας πολλαπλώς επιλεκτικώς μονομερώς, εν μέρει μόνο τον θεό του καταναλωτικού χρήματος τοις πάσι. Εν ολίγοις, με τα Εθνικά μας εμφανώς ξεχασμένα και σαφώς απαρχαιομένα, δια της προφανής εγκατάλειψης, των Εθνικών μας διαχρονικών ζωσών Προτύπων-Ηρώων, δια της ανόθευτης Εθνικής μας κληρονομιάς, μέσω της παρακαταθήκης, αγγίζοντας μας εις το σημερινό γκρίζο προφανώς εθνομηδενιστικό διηνεκές. Παράλληλα, απευθυνόμαστε σε επιφανείς διακεκριμένες προσωπικότητες, του Εθνικά σκεπτόμενου Πατριωτικού χώρου, εν γένει, σε αυτούς που αντιστέκονται αξιοπρεπώς σθεναρώς, με το ανάλογο σεβαστό κύρος της αίγλης που τους συνοδεύει, στην ανθελληνική και συνάμα προδοτική καταπτύστως Συμφωνίας των Πρεσπών. Επιπροσθέτως οραματιζόμαστε εν πολλοίς, μέσω του ημέτερου τοπικού blog μας, tamystikatoubaltou.blogspot. με e-mail karavagellis@gmail.com να μεταλαμπαδεύσουμε μεγαλοπρεπείς Εθνικές αξιοπρεπείς οξυδερκείς ιδέες, δια των μεγαλεπήβολων οραμάτων μας. 


http://www.ialmopia.gr/2014/03/ialmopiagr_20.htmlΕν συνεχεία, όπως στο να ανεγείρουμε εν δυνάμει, έναν Περικαλλή και Επιβλητικό Μεγαλόσωμο Ανδριάντα, του Πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνος 1870-1908, του Μητροπολίτη Καστοριάς του ΓΕΡΜΑΝΟΎ ΚΑΡΑΒΑΓΓΈΛΗ 1866-1935, τον Λεγόμενο Παπαφλέσσα της Μακεδονίας μας, εις την ημετέρα Τοπική Πλατεία Μακεδονίας των Κουφαλίων, άλλωστε ο δρόμος της διευθύνσεως που την διασχίζει την εν λόγω Πλατεία, φέρει το όνομα του, ως τιμής ένεκεν, προς τιμήν του, στα 100 χρόνια συμβολικώς πάντοτε, 1920-2020 της πιο επιτυχημένης Συνθήκης των Σεβρών. Εν ολίγοις, της Ελλάδας των δύο Ηπείρων και των Πέντε Θαλασσών, όπως επίσης και στα 100 χρόνια, της κατάπτυστης και συνάμα ανθελληνικής, επονείδιστης άνανδρης εν πολλοίς, βάρβαρης δολοφονίας του ήρωα Μακεδονομάχου Διπλωμάτη Ιών Δραγούμη. Διότι δεν μας τρομάζει το λείψανο της Ελλάδος που φεύγει, αλλά το έκτρωμα της Ελλάδος που θα γεννηθεί, και φρονούμε ανεπιφύλακτα, ότι ο Ήρωας Μακεδονομάχος Μητροπολίτης Καστοριάς 1900-1907 και μετέπειτα του μαρτυρικού Πόντου της Αμάσειας 1912-1922, Γερμανός Καραβαγγέλης, θεωρείται ένα κατεξοχήν Εθνικό Πρότυπο διαχρονικής ζώσης φιλοπατρίας, εις το απώτερο Διηνεκές. Εκ του εμφανώς σωτήριου διαχρονικού γίγνεσθαι, εξελέγη δύο Φορές παρακαλώ αμφοτέρων Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης, την Πρώτη το 1913, όμως δεν δέχθηκε εν μέρει την Εκλογή του. Διότι το θεώρησε ως ασέβεια, προς τον μεγαλύτερο του συνυποψήφιο Μητροπολίτη Χαλκηδόνας ονομαζόμενο Γερμανό, για αυτό και του παραχώρησε την θέση του οικειοθελώς, ως δείγμα μεγαλοψυχίας, με το αιτιολογικό πως, αυτός έχει χρόνια ακόμη μπροστά του, σαν πολύ νεότερος του, ώστε να τον ξαναεκλέξουνε μετέπειτα, Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης.


Παράλληλα, και την Δεύτερη το 1920, όμως και πάλι αυτήν την φορά τον πίεσαν αφόρητα, τα εμφανώς ιδιοτελέστατα πολυποίκιλα Κομματικά συμφέροντα τοις πάσι, ώστε να μην αποδεχθεί την εν λόγω πρόταση. Επειδή ήμασταν εκείνη την περίοδο, σε εμπόλεμη κατάσταση με την Τουρκία, βλέπε την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, αλλά και με την τρισκατάρατη διχόνοια μας, της εμφυλίου συρράξεως μέσω του διχασμού, δια του διαίρει και βασίλευε, και τον ενημέρωσαν δια της πλαγίας υπονομευτικής δόλιας οδού. Εν δυνάμει, πως θα πρέπει πάση θυσία να απομακρυνθεί από τον Πατριαρχικό θώκο, ώστε να εκλεγεί ο εξ Αμερικής ορμώμενος ο Αρχιεπίσκοπος Μελέτιος Μεταξάκης, εν ολίγοις αυτός που μετέπειτα καθιέρωσε το δυτικό Γρηγοριανό Ημερολόγιο, αυτό που ακολουθούμε της σήμερον, ώστε να έχουμε την εύνοια της καπιταλιστικής Αμερικής, κυρίως στα οικονομικά θέματα, και ο νοών νοείτω, και ως γνωστόν υπαναχώρησε θέλοντας και μη, για το καλό της Πατρίδας. Εις το δια ταύτα, υπήρξε το αντίστοιχο αντίπαλο δέος του γενοκτόνου Μουσταφά Κεμάλ, για αυτό και μόλις εισήλθε βιαίως και εμφανώς δια των αναρίθμητων ποταμών αιμάτων, που άφησε πίσω στο διάβα του αλγεινώς, στην μαρτυρική Τραπεζούντα του Πόντου. Επειδή υπήρξε Μητροπολίτης Αμάσειας του Πόντου, έψαξε εναγώνια για να τον εντοπίσει ακαριαίως, ώστε να πάρει την εκδίκηση του, βιαιοπραγώντας επάνω του ακαλαίσθητα, άλλωστε αυτός υπήρξε ο στυλοβάτης των Ποντίων αγωνιστών Ανταρτών, καθώς τους προέτρεψε να ανέβουνε στα βουνά του Πόντου για να σωθούνε, διατρανώνοντας και για την Ανεξάρτητη Δημοκρατία του Πόντου, δια μέσω της αξιοπρεπής αντιστάσεως τους. Επιπροσθέτως, αλλά εν αντιθέσει, εντόπισε μόνο τον στενό του συνεργάτη, τον Αρχιμανδρίτη Πλάτων Αϊβαζίδη, τον μετέπειτα Προσφάτως Αγιοκαταταχθέντα Εθνομάρτυρα, όπως επίσης Σπούδασε Αποφοιτώντας και στην έγκλειστη εν έτη 1971 Θεολογική Σχολή της Χάλκης, και για αυτό δεν την ξαναανοίγουνε τις Θύρες της, ώστε να μην εκθρέφουμε εν δυνάμει Οικουμενικούς Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης, με το Εθνικό Αξιοπρεπές Φρόνημα, εναργώς ενός Ήρωα Μακεδονομάχου Γερμανού Καραβαγγέλη.

Εν γένει, ώστε να ενθυμούνται οι παλαιότεροι, αλλά και να μαθαίνουνε οι νεότεροι, ότι κάποιοι κυρίως Ιερωμένοι υψηλόβαθμοι, για του Χριστού της Πίστη την Αγία και της Πατρίδας την Ελευθερία, αγωνίσθηκαν αξιοπρεπώς σθεναρώς, για να παραμείνει η Μακεδονία μας Ελληνική και προπαντός ακραιφνώς Ορθόδοξη Χριστιανική-Πατριαρχική. Εν αντιθέσει, εμείς της σήμερον, οι σύγχρονοι γραικύλοι τοις πάσι, εν έτη σύγχρονου 2020 αλγεινώς, εν συνόλω, ασχολούμαστε με τα αναρίθμητα καρναβάλια πολλαπλώς τοις πάσι, όπως εναργώς με τις ανούσιες φαιδρές δια των φληναφημάτων τους, γιαουρτομαχίες, γιορτές κρασιού και καρπουζιού, σταφυλιού, λουλουδιού, χορού, ανθοεκθέσεως, πανσελήνου πάρτι, συλλεκτών play mobil και ου το καθεξής. Παράλληλα, ανήμερα της Θεομητορικής εορτής της Παναγίας μας, στα ημέτερα Τοπικά Κουφάλια, του 15Αυγούστου ή δευτέρου Πάσχα του Καλοκαιριού, Λαμπρής εν πολλοίς, εμφανώς ασεβώς, δολίως υπονομευτικά αήθη, και προφανώς αντορθοδόξως, τις πρωϊνές ώρες προκλητικά, διοργανώνουμε διεθνείς αγώνες Τένις, λες και χάθηκαν ή έλλειψαν οι υπόλοιπες μέρες του χρόνου, δείγμα προφανής έντονης πνευματικής βαρυχειμωνιάς, που μας διέπει όλους μας αλγεινώς ανεξαιρέτως, ορμώμενης εκ δυτικής αιρετικής εσπερίας, αμιγώς ορθολογιστικής Φραγκιάς.

Εκ του διαχρονικού προφανώς σωτήριου ιστορικού γίγνεσθαι, στο Πανελληνίως ευρέως γνωστό Μυθιστόρημα της Συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα, Τα Μυστικά του Βάλτου, το Ευαγγέλιο του Μακεδονικού Αγώνος δια των εύλογων Πηγών του, άλλωστε από αυτό ευλόγως, δράξαμε αντλώντας της ανάλογης ευκαιρίας και αφορμής, καθώς ονομάσαμε το εν λόγω ημέτερο τοπικό μας blog tamystikatoubaltou. Εν προκειμένω, διεξήχθη στα Κουρφάλια έτσι τα ονόμαζαν τότε το 1907, μία πολύνεκρη μάχη στον καιρό του Μακεδονικού Αγώνος, με επικεφαλής των Ελληνικών αντάρτικων Σωμάτων, τον Καπετάν Νικηφόρο τον Μακεδονομάχο, ονόματι Ιωάννης Δεμέστιχας εκ Μάνης Ορμώμενος. Εν ολίγοις, τον αντικαταστάτη του ήρωα Μακεδονομάχου στην λίμνη των Γιαννιτσών ή βάλτο, τον Καπετάν Άγρα-Σαράντο Αγαπηνό, επί της εύλογης ευκαιρίας δράττοντας της, το παρακείμενο Στρατόπεδο της Χαλκηδόνας, φέρει το όνομα του Ιωάννη Δεμέστιχα, ως Καπετάν Νικηφόρο τον Μακεδονομάχο, προς τιμήν του, τιμής ένεκεν. Εν γένει, επομένως η ιστορικότητα της περιοχής δια της πολύνεκρης μάχης, υπάρχει επισήμως καταγεγραμμένη ανεπιφύλακτα, άρα θέλοντας και μη, δικαιούμαστε να ανεγείρουμε έναν επιβλητικό Ανδριάντα, του Πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνος του Γερμανού Καραβαγγέλη, εις την ημετέρα τοπική Πλατεία Μακεδονίας των Τοπικών Κουφαλίων. Εν αντιθέσει, αλγεινώς και εμείς της σήμερον, μετατρέψαμε το επίσημο Ηρώο των Κουφαλίων, από χώρο σεβασμού και θυσίας, Εθνικής παρακαταθήκης εν πολλοίς, όπως κανονικώς θα έπρεπε να ήτανε, μετατράπηκε σε μία απέραντη ασύδοτη κομπανία, δια του ξέφρενης κραιπάλης του πολλαπλού γλεντιού του πάλκου.

Εν ταύτα, ιδίως της παραδοσιακής εορτής των Κόλιντων δυστυχώς, καθώς ανεβαίνουνε εμφανώς ασεβώς και αντεθνικώς στο Ηρώο, και το βεβηλώνουνε με την εν γένει συμπεριφορά τους, ανάβοντας έμπροσθεν του μεγαλόσωμες φωτιές, ενώ επάνω στα πλακάκια του επισήμου Ηρώου των Κουφαλίων, η παραδοσιακή χορευτική κομπανία, των πολιτιστικών συλλόγων, κάνει επίδειξη κεφιού. Εν τούτοις, εναργώς στον ίδιο σημείο που ανέκαθεν Εθνικώς αξιοπρεπώς, πατροπαράδοτα διαχρονικώς, στις Εθνικές μας εορτές, οι ιερείς του Τόπου μας, μαζί με τους επισήμους, ψέλνουνε Ορθοδόξως Χριστιανικά, για τις ψυχές των κεκοιμημένων Ηρώων διαχρονικώς Ελλήνων ηρώων μας, όπως επίσης καταθέτουνε και παραδοσιακό Στεφάνι, καθώς προφανώς δεν καταδέχονται, δια της υποτιθέμενης αστραφτερής τους υστεροφημίας, του κατεξοχήν στείρου τοις πάσι Θεαθήναι, των πολλαπλών ματαιόδοξων εντυπώσεων, να πραγματοποιήσουνε τις εκδηλώσεις στο παρακείμενο Αμφιθέατρο, άλλωστε για αυτόν εναργέστατα τον λόγω δημιουργήθηκε, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των τοπικών χορευτικών συλλόγων. Εν τω μεταξύ, σας προτρέπουμε ανεπιφύλακτα, να συνυπογράψτε ειλικρινώς, ώστε να δυναμώσετε περαιτέρω την Εθνική Αξιοπρεπή Φωνή μας, για την Πραγματοποίηση αυτού του Μεγαλόπνοου και Μεγαλεπήβολου Εθνικού μας Οράματος, το επισήμως ονοματεπώνυμο σας, την ηλικία σας αλλά και την εργασία σας, όσο πιο επίσημα γίνεται, στο παρακάτω εν λόγω Κείμενο μέσω διαδικτύου, καθώς θα δημοσιευτεί στο τοπικό blog tamystikatoubaltou.blogspot.

Η εντελώς Ακομμάτιστη και Ακηδεμόνευτη, Ανεξάρτητη εν πολλοίς από εμφανώς ιδιοτελέστατες Κομματικές σκοπιμότητες τοις πάσι, του λεγομένου Συμφεροντολογικά δούνε και λαβείν. Εν ολίγοις, πλήρως Ανένταχτη Πατριωτική Τοπική Επιτροπή του Αγώνος, δια της προφανής και εμφανής πρωτοβουλίας καθώς ανέλαβε, της Αξιοπρεπούς εν δυνάμει, Ανεγέρσεως του Ανδριάντα του Πρωτεργάτη Του Μακεδονικού Αγώνος 1870-1908, του ΓΕΡΜΑΝΟΎ ΚΑΡΑΒΑΓΓΈΛΗ 1866-1935, ΜΗΤΡΟΠΟΛΊΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ 1900-1907 ΚΑΙ ΜΕΤΈΠΕΙΤΑ ΑΜΆΣΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΎ ΠΌΝΤΟΥ 1912-1922, ΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΤΈΡΑ ΤΟΠΙΚΉ ΠΛΑΤΕΊΑ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ ΤΩΝ ΚΟΥΦΑΛΊΩΝ. Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΌΣ ΑΓΏΝΑΣ ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΎΣ ΣΤΟ ΦΡΌΝΗΜΑ ΚΑΘΏΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΆΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΡΈΞΟΥΝ ΚΑΛΟΠΡΟΑΊΡΕΤΑ ΕΝ ΜΈΡΕΙ.

Το εν λόγω Κείμενο, ΔΙΑΔΏΣΤΕ ΤΟ σε όσους γίνεται περισσότερους Συντοπίτες μας, Εθνικά Αξιοπρεπείς Ανήσυχους σκεπτόμενους Καταρτισμένους, δια του αυξημένου φρονήματος καθώς τους αναλογεί, και μεταλαμπαδεύοντας το εμφυσώντας το, προς τους καλοπροαίρετους Εθνικά ζώντες συμπολιτών μας, εν γένει των ακραιφνών Τοπικών Κουφαλίων. Εν κατακλείδι, αλλά και προσυπογράψτε επισήμως, με τα αληθή ειλικρινώς στοιχεία σας, το ονοματεπώνυμο σας και την ηλικία σας, αλλά και την ασχολία σας ως γνωστόν, ώστε μετέπειτα θα τα απαριθμήσουμε συνολικώς, και ενώνοντας τα όλα μαζί, θα τα αποστείλουμε τμηματικώς μέσω e-mail, μόλις θα συγκεντρώνεται κάποιος Ικανοποιητικός αριθμός Ονομάτων Επωνύμων, στο τοπικό μας Δημαρχείο των Κουφαλίων.

Παράλληλα, αλλά και θα τα δημοσιεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στο Τοπικό blog ονόματι tamystikatoubaltou.blogspot, καθώς πρωτοπορεί σε αυτήν την προσπάθεια που καταβάλουμε, ως η Κορωνίδα της Ναυαρχίδας, για να ενημερώσουμε και επισήμως τον αρμόδιο και προφανώς υπεύθυνο Κύριο Δήμαρχο Χαλκηδόνας τον Σταύρο Αναγνωστόπουλο, για την Ελευθέρα Λαϊκή Βούληση της Εκφράσεως των Δημοτών, Αγαπητών μας Συμπολιτών Κουφαλιωτών. Ως εκ τούτου, όπως και όλους τους υπόλοιπους Ανεξαιρέτως Πολιτικούς Συνδυασμούς, της Αντιπολιτεύσεως, αλλά και εν γένει όλους τους δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Χαλκηδόνας, άπαντων διακρίσεων. Εν τέλει, ο Θεάνθρωπος και Αναστημένος Ιησούς Χριστός, το Δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας και Αδιαιρέτου Αμωμήτου και Ομοουσίου Αγίας Τριάδος, εμφανώς μας παρέδωσε Πνεύμα Ανδρείας και όχι δειλίας, άλλωστε η Ισχύς εν τη Ενώσει, δια μέσω της προφανής Ομόνοιας της συναινέσεως, καθώς αρμονικώς καλλιεργούμε διακριτικώς. Εν τω μεταξύ, επικοινωνώντας μαζί μας, για την εν δυνάμει πραγματοποίηση αυτού του Μεγαλόπνοου Εθνικού μας Οράματος ή στο εν λόγω παρακάτω ημέτερο τοπικό blog tamystikatoubaltou.blogspot σαν ένα απλό Σχόλιο, κάτω από το εν λόγω Κείμενο με Επικεφαλίδα, Ποια Είναι Τα Πρότυπα μας Σήμερα; Η Ισχύς Εν τη Ενώσει, ώστε να καταγραφείτε και εσείς στην συνολική προσπάθεια που καταβάλουμε. Επιπροσθέτως, εκτάκτως λόγω απρόβλεπτων εξελίξεων των συνθηκών, όπως επίσης, δια μέσω της πολυκοσμίας καθώς προκλήθηκε δια των σχολίων, στο εν λόγω κείμενο, για αυτό και δεν ανοίγουνε πλέον τα σχόλια αλγεινώς, εν ολίγοις μπούκωσαν υπερβολικώς δια του συνωστισμού, άρα θα καταγράφεστε ευλόγως πλέον, θέλοντας και μη, στα υπόλοιπα ανεξαιρέτως διακρίσεων, τα παρακάτω παρελθόντα κείμενα, δίχως καμία επιφύλαξη ή στο παρακάτω e-mail karavagellis@gmail.com Σας ευχαριστούμε πολύ εγκαρδίως, για το χρόνο που αφιερώσατε, ώστε να το αναγνώσετε το εν λόγω Κείμενο, και μην ξεχνάτε διόλου, Πως Χρωστάμε σε Όσους Πέρασαν, Ήρθαν θα Περάσουν, Κριτές μας οι Αγέννητοι Νεκροί. Οι Μεγάλοι Άνθρωποι Ομιλούνε για ανώτερες Οξυδερκείς εν δυνάμει Οραματικές Ιδέες, οι Μεσαίοι Ομιλούνε για τα Τρέχοντα Γεγονότα των Συμβάντων, και οι Μικροί για τους Άλλους. Ο Νοών Νοείτω σε ποιους θέλετε να συγκαταλέγεστε.

ΑΝ ΛΑΧΤΑΡΆΣ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΆ ΣΟΥ ΣΕ ΞΈΝΟΥΣ ΜΗΝ ΕΛΠΊΖΕΙΣ, ΠΆΡΤΗΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΆΝ ΜΠΟΡΕΊΣ, ΑΛΛΙΏΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΞΊΖΕΙΣ.

Ο ΛΆΤΡΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΙΣΤΟΡΊΑΣ Ο ΒΑΛΚΑΝΊΔΗΣ ΔΉΜΟΣ TAMYSTIKATOUBALTOU.BLOGSPOT, ΕΚ ΚΟΥΦΑΛΊΩΝ. 
 
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *