Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Πλάσμα αυτοκαταστροφικό

Για το ialmopia.gr

 

Γυναίκα! Πλάσμα φοβερό, μα και συνάμα καταστροφικό. Ίσως η ισχυρότερη δύναμη σε αυτόν τον κόσμο. Μια ματιά της σπάει κόκαλα, μια λέξη της λυγίζει σίδερα. Μία πραγματική γυναίκα έχει τόση δύναμη στα χέρια της , όσο δεν έχει ο κόσμος όλος. Το αυθεντικό θηλυκό γίνεται θηρίο ανήμερο όταν ποθεί κάτι. Γυναίκα με όλη την σημασία της λέξης. Γεμάτη πυγμή, θέληση, αποφασιστικότητα. Γυναίκα λιοντάρι, που δεν διστάζει να τα βάλει ακόμα και με τους ισχυρότερους.

Όμως τι πραγματικά κάνει αυτό το πλάσμα πύρινο; Ίσως η αυτοκαταστροφική τάση του. Η κακιά συνήθειά του να ξεχνά αυτό που πραγματικά είναι. Να ξεχνά τι αξίζει. Παρασέρνεται από την επιφανειακή ομορφιά του «σήμερα». Ομορφιά ψεύτικη και διεφθαρμένη, στο βωμό της οποίας θυσιάστηκαν η τιμή και η αξιοπρέπεια. Εξαφανίστηκε ο όρος γυναίκα πλέον. Επικρατεί το απλό κοριτσάκι που ακολουθεί πιστά τα πρότυπα που πλασάρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θεωρώντας έτσι πως γίνεται αποδεκτό.

Χάθηκε το σπάνιο. Χάθηκε το ασυνήθιστο, το απρόσιτο. Χάθηκε η ομορφιά της διαφορετικότητας. Σπανίζουν πλέον οι ολοκληρωμένες γυναίκες. Οι ντόμπρες, οι ξεκάθαρες. Αυτές που ξέρουν τι ζητούν αλλά και πώς να το ανταποδώσουν. Αυτές που από την φύση τους δεν υποτάσσονται στην μάζα αλλά επιλέγουν να χαράξουν τη δικά τους πορεία, ακόμα και αν γνωρίζουν εξαρχής πόσο δύσκολη θα είναι αυτή. Ξέρουν καλά ότι θα κατακριθούν, θα καταπολεμηθούν, θα χαρακτηριστούν ως οπισθοδρομικές. Όμως αυτές αρνούνται κατηγορηματικά να μπούνε στα καλούπια που η σημερινή κοινωνία πλασάρει ωραιοποιημένα. Αυτές οι γυναίκες είναι τέχνη. Και η ζωή χωρίς τέχνη είναι βαρετή! 



http://www.ialmopia.gr/2014/03/ialmopiagr_20.html




Αναστασία Ταχμαζιδου


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

06.06.2020

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6983037196


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *