Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Ερντογάν κατά Κεμάλ Ατατούρκ: Εξαιτίας του χάσαμε τα νησιά του Αιγαίου!

Με μια ομιλία που παραπέμπει... έναν αιώνα πίσω, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε εμμέσως τον ιδρυτή του τουρκικού κράτους Μουσταφά Κεμάλ (Ατατούρκ) για τη συνθήκη της Λωζάνης και την «απώλεια» νησιών του Αιγαίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος μάλιστα προειδοποίησε ότι «η Τουρκία έχει 100% δίκιο στο ζήτημα αυτό και δεν θα επιτρέψει σε «πειρατές» να την εμποδίσουν», υπονοώντας εμμέσως την Ελλάδα και την Κύπρο. «Αν πριμοδοτήσουμε τους πειρατές, σε ένα ζήτημα που έχουμε 100% δίκιο, δεν θα μπορούμε να αντικρίσουμε στα μάτια τις επόμενες γενιές ούτε να παραδώσουμε στα παιδιά μας μία χώρα που δεν είχε την τόλμη και το θάρρος να προασπίσει τα δικαιώματά της» είπε ο «σουλτάνος».

Σε ομιλία στα εγκαίνια εργοστασίου παραγωγής ηλιακής ενέργειας στην Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κεμαλική αντιπολίτευση και ζήτησε από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα να δώσει στο έθνος εξηγήσεις για το πώς χάθηκαν τα νησιά που έχει τώρα η Ελλάδα.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε τα λάθη του παρελθόντος. 83 εκατομμύρια σήμερα υποφέρουμε ακόμη από την κακή κληρονομιά που άφησε η μονοκομματική εξουσία του CHP στην εξωτερική πολιτική. Η μη προστασία των συνόρων του Εθνικού Όρκου μας και η αμηχανία σχετικά με το ζήτημα των Νήσων έχει κοστίσει πολύ στη χώρα μας. Δεν είναι ότι χάσαμε μόνο ήρωες σε αυτά τα εδάφη, αλλά παράλληλα εγκαταλείφθηκε και φυσικός ενεργειακός πλούτος στο νότο μας» είπε ο Ερντογάν.

Πρόσθεσε μάλιστα πως «κατά τον ίδιο τρόπο, τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο είναι απόρροια των λανθασμένων κινήσεων που έγιναν κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου. Το να προσπαθούμε να καλύψουμε τα λάθη καταφεύγοντας στο επιχείρημα των συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη την εποχή είναι εύκολο. Το CHP πρέπει να δώσει εξηγήσεις στο έθνος μας για το πώς έφυγαν από τα χέρια μας τα νησιά που απέχουν τόσο κοντά από την ηπειρωτική μας χώρα. Το CHP αντί να απολογηθεί για αυτή την κακή κληρονομιά που μας άφησε και να σιωπήσει, μας επικρίνει και υποστηρίζει τις ελληνικές και ελληνοκυπριακές θέσεις. Ειδικά η αντιπολίτευση που ρωτάει τί δουλειά έχουμε στην ανατ. Μεσόγειο, θέλω να το ακούσουν και να το μάθουν καλά: Καμία δύναμη δεν θα μας αποκλείσει από τα πλούτη της Μεσογείου».


Το μήνυμα Ερντογάν στη Γαλλία

Παράλληλα, ο Ερντογάν προειδοποίησε την Γαλλία: «Καμία αποικιοκρατική δύναμη, καμία απειλή δεν είναι ικανή να στερήσει από τη χώρα μας τους πλούσιους πόρους πετρελαίου και φυσικού αερίου που εκτιμάται ότι υπάρχουν σε αυτήν την περιοχή».


«Θέλουν να μικρύνουν την Τουρκία με νέα συνθήκη Σεβρών»

Στην ίδια ομιλία, ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι προσπαθούν με μια νέα συνθήκη τύπου Σεβρών, να μικρύνουν τα εδάφη της Τουρκίας.

«Ο αγώνας της Τουρκίας σε διάφορα μέτωπα από την ανατ. Μεσόγειο μέχρι τη Λιβύη δεν είναι μόνο ένας αγώνας διεκδίκησης δικαιωμάτων αλλά ένας αγώνας για το μέλλον της. Όσο μεγάλες προσπάθειες καταβάλλουμε για την προάσπιση της πατρίδας μας, άλλο τόσο σημαντικές είναι κι εκείνες που καταβάλλουμε για την προάσπιση της "Γαλάζιας πατρίδας" μας. Όπως σκίσαμε και πετάξαμε στα σκουπίδια ως έθνος πριν από έναν αιώνα τη συνθήκη των Σεβρών, έτσι και σήμερα δεν πρόκειται να υποκύψουμε στις νέες Σέβρες που θέλουν να μας επιβάλλουν στην ανατ. Μεσόγειο», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα είπε πως «τα βήματα που κάναμε στην ανατ. Μεσόγειο για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας και το δίκαιο, ήταν ζωτικής σημασίας προκειμένου να σταματήσουμε την εξάρτησή μας από το εξωτερικό».

Τέλος, προανήγγειλε και μια καλή είδηση» που θα εξαγγείλει την Παρασκευή. «Αύριο είναι Πέμπτη και μετά είναι Παρασκευή. Πρώτα ο Θεός, την Παρασκευή θα είμαστε σε θέση να δώσουμε στο έθνος μας ένα καλό νέο. Είμαστε τώρα στο όνειρο που προηγείται αυτής της καλής είδησης. Πιστεύω ότι με αυτό το καλό νέο που θα ανακοινώσουμε στο έθνος μας την Παρασκευή ότι θα αρχίσει μία νέα περίοδος στην Τουρκία. Φυσικά αν το ανακοινώσω, θα χαθεί η αγωνία. Επομένως, θεωρώ ότι θα είναι πιο ωφέλιμο να μην το ανακοινώσω τώρα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.


 

Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *