Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Μήνυμα Δημάρχου Αλμωπίας για την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down


Η 21η Μαρτίου καθιερώθηκε το 2006 ως Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down, με πρωτοβουλία του Έλληνα καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, κ. Στυλιανού Αντωναράκη.

Τα άτομα με σύνδρομο Down, είναι κάτι παραπάνω από άτομα που έχουν ανάγκη για βοήθεια. Είναι άτομα, που χρειάζονται την υποστήριξή μας για να αποδείξουν τις δυνατότητες και τον ξεχωριστό χαρακτήρα τους. Αν και βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα, εξαιτίας της βραδύτερης σωματικής και νοητικής ανάπτυξης τους, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.

Στεκόμαστε δίπλα στις οικογένειες αυτών των ατόμων. Αποτελεί κύρια μέριμνά μας, να σταματήσει η προκατάληψη εναντίον τους. Με την κατάλληλη φροντίδα, ένα παιδί με σύνδρομο Down, προχωράει αναπτύσσοντας τις δεξιότητές του κι έχει θέση στην κοινωνία, όπως όλοι μας. Είναι σημαντικό από την πλευρά μας να προωθήσουμε της ικανότητα ανάπτυξής τους, περιβάλλοντάς τα με αγάπη και σεβασμό.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *