Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Ανακοίνωση για τις καταστροφές από τη χαλαζόπτωση


Οι καταστροφές από τη χθεσινή χαλαζόπτωση σε πολλές περιοχές της Πέλλας και της Ημαθίας, ήρθαν να προστεθούν σε αυτές των προηγούμενων ημερών από τον παγετό. Στις περισσότερες περιπτώσεις η καταστροφή αγγίζει το 100% της παραγωγής.

Οι αγρότες είδαν για ακόμα μια φορά, τους κόπους της χρονιάς να πάνε χαμένοι, να μένουν χωρίς παραγωγή και χωρίς εισόδημα ενώ έχουν κάνει πολλά από τα καλλιεργητικά έξοδα και φροντίδες στα πληγέντα από το χαλάζι χωράφια τους.

Για μια ακόμη φορά οι αγρότες τις περιοχής αποδεικνύεται ότι είναι απροστάτευτοι απέναντι από τα καιρικά φαινόμενα, μιας και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν λειτούργησε έγκαιρα το σύστημα αντιχαλαζικής προστασίας μέσω ειδικών αεροσκαφών που είναι στην ευθύνη του ΕΛΓΑ.

Είναι βέβαιο ότι οι πληγέντες αγρότες θα ακούσουν λόγια παρηγοριάς και συμπόνιας που για να έχουν αντίκρισμα πρέπει να γίνουν τα στοιχειωδώς απαραίτητα που καμιά κυβέρνηση δεν έκανε ως τώρα.

Για αυτό το λόγο απαιτείται ΤΩΡΑ:


Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις και οι καταγραφές του συνόλου των ζημιών στις καλλιέργειες των χωριών της Πέλλας και της Ημαθίας.


Να αποζημιωθούν επιτέλους δίκαια και έγκαιρα οι αγρότες για το 100% των ζημιών που υπέστησαν, χωρίς να ισχύσει κανένας «κόφτης». Αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ και επιπλέον χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ για να εξασφαλιστεί η αποζημίωση των αγροτών.


Να ανασταλούν οι πληρωμές των υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτοκτηνοτρόφων σε τράπεζες, ΔΕΚΟ, εφορία κλπ τουλάχιστο μέχρι την καταβολή των αποζημιώσεων για τη χαμένη παραγωγή τους.


Με ευθύνη και δαπάνη του κράτους να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα που παρέχει η ανάπτυξη της επιστήμης ώστε να εξασφαλιστεί πρόληψη από τις ζημιές που προκαλεί ο παγετός και το χαλάζι.

Καλούμε τους βιοπαλαιστές αγρότες της περιοχής, που έχουν πληγεί από την νέα χαλαζόπτωση και όλους τους άλλους που βρίσκονται απροστάτευτοι, να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται, να συσπειρωθούν στους συλλόγους τους, απαιτώντας από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος.

ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *