Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για τ΄ αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων


Όπως κάθε χρόνο στα τέλη του μηνός Αυγούστου, έτσι και φέτος, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.) ανακοίνωσε, σήμερα Παρασκευή 27-8-2021, τ΄ αποτελέσματα των εισακτέων στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, βάζοντας τέλος στην αναμονή και στην αγωνία όλων μας και κυρίως των υποψηφίων, των εκπαιδευτικών και των γονιών τους.

Η συνεχιζόμενη, για δεύτερη χρονιά, υγειονομική κρίση επηρέασε σε μεγάλο βαθμό το εκπαιδευτικό έτος 2020 – 2021 και μαζί με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής αποτέλεσαν τους παράγοντες που χαρακτήρισαν και διαμόρφωσαν, σε γενικές γραμμές, τ΄αποτελέσματα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Κάτω απ΄αυτές τις συνθήκες τα παιδιά μας με την ανάλογη προετοιμασία, οργάνωση και μελέτη, με τη διδασκαλία και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και τη συμπαράσταση των οικείων τους κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχουν το στόχο τους.

Ως Δημοτική Αρχή, ως Δήμος Σκύδρας εκφράζουμε τη χαρά και τα θερμά μας συγχαρητήρια για την επιτυχία των παιδιών μας. Από σήμερα λοιπόν τα πανεπιστήμιά μας αποκτούν τους πρωτοετείς, τους νέους φοιτητές τους. Θέλουμε κι ελπίζουμε ότι τα πράγματα στο μέτωπο της μείωσης της εξάπλωσης της υγειονομικής κρίσης θα είναι φέτος πολύ καλύτερα από πέρσι, έτσι ώστε τα παιδιά μας να ζήσουν τα φοιτητικά τους χρόνια με τις ευνοϊκότερες προϋποθέσεις. Κι αυτό διότι η φοιτητική ζωή είναι μια αξέχαστη εμπειρία μ΄ έντονα τα στοιχεία της συμμετοχικότητας στο φοιτητικό, κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι. Δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε, βεβαίως, από το στόχο μας που είναι η γνώση, η παιδεία, η ολοκλήρωση των σπουδών.

Ωστόσο η ζωή συνεχίζεται και δεν σταματά. Συχνά οι αντιξοότητες κι οι δυσκολίες που συναντάμε κι αντιμετωπίζουμε μας κάνουν πιο δυνατούς, πιο ανθεκτικούς, πιο αποτελεσματικούς. Αυτό φυσικά αφορά όλους μας, όμως, αυτή τη στιγμή θέλω να το επισημάνω για τα παιδιά μας που δεν είδαν τα ονόματά τους στους πίνακες των εισακτέων. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει ν΄απογοητεύονται ή ν΄απελπίζονται. Μπορούν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να σχεδιάσουν το μέλλον τους, να προετοιμαστούν για την επόμενη χρονιά ή να χαράξουν μια νέα πορεία με αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και θάρρος. Κι όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας «ο ήλιος βγαίνει για όλους», πόσο μάλλον όταν είσαι νέος κι έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου, αρκεί να μην την σκορπάς και να μην τη χαραμίζεις. Για τα παιδιά μας που ακολουθούν άλλες μεταλυκειακές ή επαγγελματικές επιλογές ευχόμαστε, όπως σ΄όλα τα παιδιά μας, καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία. Επαναλαμβάνω και το υπογραμμίζω ότι ως Δήμος Σκύδρας είμαστε πάντα εδώ για να στηρίζουμε όλα τα παιδιά μας, να τα βλέπουμε να προοδεύουν και να τα καμαρώνουμε.

Με την ευκαιρία ευχαριστώ από καρδιάς την εκπαιδευτική μας κοινότητα για την αγαστή μας συνεργασία κι εκφράζω την αισιοδοξία και τη βούληση μας ότι και στη συνέχεια με τη σύμπραξη όλων μας θα εργαστούμε για να έχουμε άλλη μια, κατά το δυνατόν, επιτυχημένη σχολική χρονιά.

Υγεία, πρόοδο κι ευημερία για τα παιδιά μας και για όλο τον κόσμο!



Η Δήμαρχος Σκύδρας

Κατερίνα Ιγνατιάδου


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *