Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Φανταστικός ή πραγματικός παράδεισσος - του Ιωάννη Ευθυμιάδη


Φίλοι αναγνώστες θα ξεκινήσω το συγγραφικό μου έργο με βαθύ συλλογισμό μέσα από τα λειτουργικά και αρμονικά κέντρα του είναι μου. Με το διανοητικό, το συναισθηματικό και το ενστικτώδη. 
 
Το φιλοσοφικό άρθρο έχει βάση και στόχο να ερμηνεύσει κατά προσέγγιση την αδιανόητη πραγματικότητα της οντολογικής ύπαρξης του κόσμου, την βιωματική και εμπειρική πορεία της ζωής κάθε ανθρώπου. Η λειτουργία της ύπαρξης του κόσμου και η βιωματική πορείας ενός, είναι η αποδοχή στο πλαίσιο της φαντασίας κάθε ανθρώπου. Αυτό οφείλεται ότι ο κάθε άνθρωπος σαν μια μοναδικότητα έχει μια διαφορετική και βιωματική αντίληψη των πραγμάτων όπου αποκτά την δική του υποκειμενική πραγματικότητα της φαντασίας του, σε σχέση με την χαμηλή νοημοσύνη το 10% που έχει ο κάθε άνθρωπος. Ελάχιστη είναι αυτοί που έχουν αυξημένοι νοημοσύνη πάνω από το 10%.


Ο κάθε άνθρωπος με την χαμηλή νοημοσύνη που έχει παράλληλα βρίσκονται χαμηλά και τα εσωτερικά κέντρα του είναι του, όπως η αντίληψη, το ένστικτο, η σκέψη του κ.α. Αυτό είναι το ευαίσθητο σημείο του ανθρώπου, όπου μπορεί κάποιος εύκολα να τον κατευθύνει φανατικά σε χώρους όπου αυτός επιθυμεί. Η αφύπνιση είναι μέρος της νοημοσύνης δηλ. η αύξηση της νοημοσύνης είναι η αφύπνιση. Ο άνθρωπος δυστυχώς βρίσκεται σε μια θέση αστάθειας και αταξίας μεταξύ ζώου και ανθρώπου, όπου συμπεριφέρεται ανάμεσα των δυο υπάρξεων. Σε σχέση με την (εξέλιξή) του τον ακολουθούν ακόμη τα ζωικά του ένστικτα.

“Γνώθι σαυτόν” η αυτογνωσία είναι αυτή που προωθεί τον άνθρωπο στην εξέλιξη.

Ήδη βρισκόμαστε και ζούμε την δημιουργία και νομοτέλεια της φύσης που είναι ο πραγματικός παράδεισος! Που θα ήθελε να ζει ο άνθρωπος σε ένα φανταστικό ή σε ένα πραγματικό παράδεισο; Το παράξενο στον άνθρωπο είναι ότι ζει στον παράδεισο, δεν το βλέπει και ούτε το αντιλαμβάνεται όπως ανέφερα παραπάνω, όπου στη συνέχεια κάθεται και φαντάζεται πώς θα είναι ο παράδεισος. Μας δόθηκε η μοναδική ευκαιρία να γεννηθούμε και να ζήσουμε στον ζωντανό πραγματικό παράδεισο, να τον αισθανθούμε και να απολαύσουμε την Θεϊκή δημιουργία της φύσης μέσα από την ψυχή μας κάθε στιγμή. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί διότι η άγνοια μας προωθεί σε αδιέξοδο και ο εγωισμός σε φανατισμό.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν γνωρίζουμε τίποτα “εν οίδα ότι ουδέν οίδα”. Να προσπαθήσει να κατανοήσει ο άνθρωπος ότι η ευτυχία και οι χαρές της ζωής είναι αυτές που τον προσφέρει η φύση. Όλες οι υπόλοιπες ανάγκες του ανθρώπου είναι τεχνητές.

Ο δημιουργικός νους των πάντων τα δημιούργησε με την σοφία της γνώσης. Αν ο άνθρωπος μπορέσει αυτό να το κατανοήσει, του μένει απλά να ακολουθήσει τον ίδιο τρόπο.


Συγγραφέας – ερευνητής Ιωάννης Ευθυμιάδης.



http://www.ialmopia.gr/2014/03/ialmopiagr_20.html






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *