Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Εξόρμηση της ΚΟΒ Αλμωπίας του ΚΚΕ στην Πυροσβεστική και το Δασαρχείο Αριδαίας


Με αφορμή τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν στην χώρα από τις πυρκαγιές σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο, η Κομματική Οργάνωση Αλμωπίας του ΚΚΕ περιόδευσε την Δευτέρα 23/8/2021 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δασαρχείο Αριδαίας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε με τα στελέχη των δύο υπηρεσιών, μεταφέρθηκε ο προβληματισμός της οργάνωσης για τη χρόνια υποστελέχωση της πυροσβεστικής και της δασικής υπηρεσίας, με τα ποσά που πιστώνει κάθε χρόνο η κυβέρνηση να μην ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των δύο υπηρεσιών.

Χαρακτηριστικά την ώρα που η κυβέρνηση νοικιάζει με το ιλιγγιώδες ποσό των 40. 800.000 ευρώ εναέρια μέσα η προσαύξηση για την συντήρηση του στόλου των περίπου 3.250 οχημάτων της πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν μόλις 800.000 ευρώ, τη στιγμή που το 14 τοις εκατό των οχημάτων είναι καθηλωμένα λόγο βλάβης.

Αντίστοιχα για τις δασικές υπηρεσίες, οι οποίες είναι επιφορτισμένες με την προστασία του 65 τοις εκατό της χερσαίας έκτασης της χώρας, πιστώθηκε μόλις το 0,04 τοις εκατό του κρατικού προϋπολογισμού, με το δεύτερο σε έκταση Δασαρχείο της χώρας, αυτό της Αριδαίας, να παραμένει υποστελεχωμένο με μόλις 2 δασολόγους, τη στιγμή που για το 2021 η Ελλάδα αναμένεται να είναι πρωταθλήτρια στις νατοϊκές δαπάνες με 6,6 δισεκατομμύρια ευρώ ξεπερνώντας σε ποσοστό του ΑΕΠ ακόμη και τις ΗΠΑ. Τα παραπάνω δεν είναι τυχαίο γεγονός, είναι η εφαρμογή της ευρωενωσιακής πολιτικής κόστους - οφέλους, που θεωρεί μη επιλέξιμα τα αντιπυρικά, αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά για την προστασία του λαού έργα.

Τέλος, τα μέλη του κόμματος κάλεσαν τα στελέχη τη Πυροσβεστικής και της Δασικής υπηρεσίας να συμπορευτούν με το πλαίσιο πάλης του ΚΚΕ, καθώς μόνο με τον οργανωμένο ανυποχώρητο ταξικό αγώνα μπορεί να αντιμετωπιστεί το χρόνιο θέμα της πυρασφάλειας και της δασοπροστασίας της χώρας μας.Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *