Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Ανακοίνωση του Ο.Ε.Π.Ε.Κ.Α.Μ.Θ για τα νέα περιοριστικά μέτρα


Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την Κυβέρνηση, βάζουν στο στόχαστρο για μια ακόμη φορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


Εν μέσω των ενδιάμεσων εκπτώσεων, έρχεται μια απόφαση να αποτρέψει χιλιάδες καταναλωτές από την προσέλευσή τους στα εμπορικά καταστήματα, λόγω της υποχρέωσης των ανεμβολίαστων πολιτών να υποβάλλονται σε rapid test κάθε φορά που επισκέπτονται ένα κατάστημα.


Από την άλλη, καλείται ο υπάλληλος και ο επιχειρηματίας να μετατραπούν σε ελεγκτές και να έρχονται σε αντιπαράθεση με τους καταναλωτές που θα αρνούνται αυτή τη διαδικασία. Πώς είναι δυνατόν να μετατραπούν οι επιχειρηματίες και οι υπάλληλοι των καταστημάτων σε αστυνομικούς;


Η Κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί το εμπόριο να «πληρώσει το μάρμαρο» για μια ακόμη φορά. Η συγκεκριμένη απόφαση θα ενισχύσει μόνο το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα πολυκαταστήματα και θα αποτελέσει χαριστική βολή για τις μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους.


Για μια ακόμη φορά προκαλείται αθέμιτος ανταγωνισμός εις βάρος των εμπορικών καταστημάτων και υπέρ των υπεραγορών τροφίμων που πωλούν βιομηχανικά είδη του εμπορίου.


Η Ομοσπονδία Εμπορίου Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής – Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που εκπροσωπεί τριάντα επτά (37) πρωτοβάθμια Σωματεία, καλεί την Κυβέρνηση να πάρει πίσω άμεσα τα νέα περιοριστικά μέτρα που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γιατί το μόνο που θα προσφέρουν είναι κάθετη μείωση στην προσέλευση του αγοραστικού κοινού και απώλεια εσόδων, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τις ήδη οικονομικά ταλαιπωρημένες από τη δωδεκαετή οικονομική και πανδημική κρίση, μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας.



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *