Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Συγκέντρωση χαρτιού για ανακύκλωση από τα σχολεία του Δήμου Αλμωπίας


Έπειτα από πρωτοβουλία του Τμήματος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Αλμωπίας και με την αγαστή συνεργασία των δασκάλων, μαθητών και γονέων-κηδεμόνων των Σχολικών Μονάδων, συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός αποκομμάτων παλαιού χαρτιού ανακύκλωσης, από τα Σχολικά Κτίρια, ο οποίος μεταφέρθηκε με τα οχήματα του εργοταξίου του Δήμου Αλμωπίας, στην εταιρεία MEL ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΑΡΤΟΥ Α.Ε’’, η οποία ασχολείται με την παραγωγή ανακυκλωμένου χαρτονιού με ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Το χρηματικό αντίτιμο, που θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του ΝΠΔΔ ‘’ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ’’, θα κατανεμηθεί αναλογικά στις Σχολικές Μονάδες και θα συμβάλει συμβολικά στην κάλυψη δαπανών τους, ως κίνητρο και επιβράβευση για την προσπάθειά τους.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των δασκάλων, οι μαθητές επέδειξαν αξιέπαινο ζήλο σε αυτή την προσπάθεια και είχαν την ευκαιρία να ‘’γνωρίσουν’’ την ανακύκλωση και την σημασία που έχει αυτή τόσο στα πλαίσια της περιβαλλοντικής συνείδησης και αφύπνισης, όσο και στα πλαίσια της ατομικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Ο Δήμος Αλμωπίας, θα αξιοποιήσει και θα προωθήσει στο μέγιστο δράσεις και καμπάνιες σε σχέση με την ανακύκλωση στα σχολεία και την αξία της στην προστασία του περιβάλλοντος, γιατί όσα βήματα και αν κάνει η πολιτεία προς αυτή την κατεύθυνση δεν κάνουν τίποτα μόνα τους, αν δεν υπάρχει πρωτίστως ατομική βούληση.


Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ,

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ


ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΝΑΝΟΥ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *