Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας: "Σαράντα εννιά χρόνια πέρασαν από την ηρωική εξέγερση της νεολαίας στο Πολυτεχνείο"


Σαράντα εννιά χρόνια πέρασαν από την ηρωική εξέγερση της νεολαίας στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973.

Η αντίσταση του Ελληνικού λαού άνδρωσε τη γενιά του Πολυτεχνείου που με το αίμα της άνοιξε τον δρόμο για την πτώση της χούντας τον Ιούλιο του 1974.

Σαράντα εννιά χρόνια μετά ο κίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη και την σταθερότητα αλλά και για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα είναι υπαρκτός και οι εξελίξεις ιδιαίτερα για την δική μας περιοχή τρομακτικές.

Τα συνθήματα στην Πύλη του Πολυτεχνείου ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε και εμπνέουν τους σημερινούς αγώνες της νέας γενιάς και ολόκληρου του λαού μας.

Βρίσκουν σήμερα την συνέχειά τους στη δράση και τη συσπείρωση στους καθημερινούς αγώνες των εργαζόμενων και της νέας γενιάς για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά , την αντιμετώπιση της ανεργίας, την κοινωνική ασφάλιση , τη δημόσια και δωρεάν παιδεία και την υγεία.

Το Πολυτεχνείο Ζει πάντα στους αγώνες μας για την Ειρήνη και την Δημοκρατία, την διασφάλιση των δικαιωμάτων μας και την διεύρυνση των κατακτήσεών μας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας, συμμετέχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Έδεσσας την Πέμπτη 17 Νοέμβρη και ώρα 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ελευθέριας και καλεί όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους να συμμετέχουν.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *