Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Σχέδιο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών και Άμεσης/ Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από Εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων του Δήμου Αλμωπίας


Στα πλαίσια εφαρμογής του Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών και Άμεσης/ Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από Εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων του Δήμου Αλμωπίας «ΔΑΡΔΑΝΟΣ», ο Δήμαρχος Αλμωπίας συγκάλεσε εκτάκτως σε συνεδρίαση το Σ.Τ.Ο., στο δημοτικό κατάστημα Αριδαίας, για να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, που πλήττουν τον Δήμο Αλμωπίας και να δρομολογήσει άμεσα δράσεις πολιτικής προστασίας.

Στη συνάντηση, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των κατά τόπου υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και του ΠΣ, ο Διοικητής Π.Υ. Νομού Πέλλας, ο Διοικητής Π.Υ. Αριδαίας, ο Διοικητής Α.Τ Αριδαίας , η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, η Πρ/νη Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και ο Πρ/νος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αλμωπίας και η Πρ/νη του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών.


Ο Δήμαρχος Αλμωπίας ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην επικράτεια του Δήμου, η οποία είναι ελεγχόμενη παρά το μεγάλο ύψος βροχόπτωσης και της έντασής της. Τα συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑΑ είναι σε πλήρη ανάπτυξη και συνδράμουν με κάθε τρόπο όπου εντοπίζεται πρόβλημα.

Ο Δήμος είναι σε επαφή και με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για την άμεση κινητοποίηση της σε περίπτωση που τα φαινόμενα το απαιτήσουν.

Οι Ιρλανδικές διαβάσεις παραμένουν κλειστές και απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων, συμμορφούμενοι στην κατακόρυφη σήμανση που έχει τοποθετηθεί από την Πολιτική Προστασία του Δήμου.

Περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. συντονίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων στα δύσκολα σημεία του οδικού δικτύου και το ΠΣ με όλες του τις δυνάμεις αντλεί ύδατα από πλημμυρισμένα υπόγεια, ανταποκρινόμενο στις κλήσεις των πολιτών.


Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις εντελώς απαραίτητες.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΜΠΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *