Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Δήλωση Δημάρχου Αλμωπίας για ενίσχυση των κερασοπαραγωγών της Αλμωπίας


Στην Αλμωπία καλλιεργούνται 49.651 (πενήντα χιλιάδες χονδρικά) στρέμματα κερασιών.

Σε παραγωγή υπολογίζεται 50 χιλιάδες στρέμματα επί 700 κιλά σε τονάζ υπολογίζεται 35 χιλιάδες τόνους.

Η φετινή χρονιά ήταν από τις δυσκολότερες καθώς έχει ανέβει το κόστος για την παραγωγή της καλλιέργειας κερασιάς και μαζί με τις χαμηλές τιμές διάθεσης, τις υψηλές τιμές των φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων .

Τα προβλήματα στην διάθεση του προϊόντος, είτε λόγω του πολέμου της Ουκρανίας

είτε λόγω της οικονομικής κρίσης, οδήγησαν τα νοικοκυριά και τους αγρότες του Δήμου Αλμωπίας, ώστε να συρρικνωθεί το εισόδημα μας, καθώς και εγώ προσωπικά ασχολούμαι με την καλλιέργεια κερασιάς.

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα,

Κύριοι βουλευτές, ζητούμε να αποκατασταθεί με δικές σας παρεμβάσεις ,πέρα από τις προβλεπόμενες και εννοώ τα πορίσματα του ΕΛΓΑ , η ενίσχυση των αγροτών που ασχολούνται με την καλλιέργεια κερασιάς ανάλογη με αυτά που προβλέψατε για τις άλλες καλλιέργειες.


Δήμαρχος Αλμωπίας

Χρήστος Μπάτσης


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *