Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης για τα αδέσποτα στο Δήμο Αλμωπίας


Ο Δήμος Αλμωπίας, μετά από πρόσκληση της διευθύντριας Κα. Βέκου, επισκέφτηκε το 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ενημέρωσης σχολικών μονάδων, με στόχο την ευαισθητοποίηση στο θέμα των αδέσποτων ζώων.

Η δράση πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του Δήμου Αλμωπίας και του φιλοζωικού συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», αποτελούμενο από τον Αντιδήμαρχο κ. Χατζηγιαννίδη Χρήστο, την Διευθύντρια κα. Επιγαρίδου Σοφία, την υπάλληλο του τμήματος Ιτζεμπατζάκη Δήμητρα, καθώς και τον πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου κ.Παραστατίδη Φώτη και του μέλους κα. Ακοΐνογλου Νόπη.

Τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον στη συζήτηση και ενημερωθήκαν για τον τρόπο που μπορούν να μειωθούν τα αδέσποτα, μέσω της στείρωσης και της υιοθεσίας.
Επίσης, έμαθαν για τη γλώσσα του σώματος των σκυλιών και πως συμπεριφερόμαστε, όταν συναντάμε ένα άγνωστο ζώο.

Ενημερωθήκαν για τις υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη, την φροντίδα των ζωών, την κακοποίηση και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις και τέλος δόθηκε έμφαση στο τρόπο μείωσης των αδέσποτων. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η κα. Ακοΐνογλου η οποία παρουσίασε διαδραστικά το μεγάλο έργο της Φιλοζωικής αναλύοντας στους μαθητές όλες τις δράσεις του συλλόγου καθώς και την σημασία του εθελοντισμού σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα.

Έπειτα, ο κύριος Παραστατίδης, ο οποίος είναι και η ψυχή του συλλόγου, συνομίλησε με τα παιδιά απαντώντας σε πολλές ερωτήσεις και προβληματισμούς που προέκυψαν, τόσο για την λειτουργία του φιλοζωικού σωματείου, καθώς και για τις λειτουργικές ανάγκες που είναι απαραίτητες για την ύπαρξη του συλλόγου.

Τέλος, Ο Αντιδήμαρχος, κ. Χατζηγιαννίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ευχαριστώντας τα παιδιά και τον εθελοντικό σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» που ανταποκριθήκαν στο κάλεσμα.


Παράλληλα τόνισε, πως στο Δήμο Αλμωπίας δίνεται καθημερινά διαρκής αγώνας για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του Δήμου στο θέμα της διαχείρισης αδέσποτων ζώων.


Χαρακτηριστικά ανέφερε: “Οι δράσεις για τα αδέσποτα ζώα, όπως οι ενημερώσεις που ξεκίνησαν στα σχολεία ή οι ενημερωτικές συναντήσεις, θα συνεχιστούν με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη διαχείριση τους, ώστε να σταματήσουν οι πολλαπλές εγκαταλείψεις που γίνονται καθημερινά στον Δήμο μας δημιουργώντας νέα αδέσποτα.Αρχικός στόχος των ενημερωτικών διαλέξεων είναι η εκπαίδευση, η επιμόρφωση και η προαγωγή της φιλοζωίας στη σχολική και στην ευρύτερη κοινότητα.

Μέσα από δράσεις αλλά και από συνέργειες με διαδημοτικούς οργανισμούς, καταβάλουμε σημαντικές προσπάθειες στον περιορισμό του προβλήματος των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Αλμωπίας. 

Στόχος επίσης είναι η προώθηση των ενεργειών υιοθεσίας αδέσποτων ζώων που υλοποιεί ο Δήμος βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας που προβλέπει: Περισυλλογή, κτηνιατρική εξέταση, αποπαρασίτωση, εμβολιασμό, στείρωση, υιοθεσία ή επανατοποθέτηση των αδέσποτων ζώων στο περιβάλλον και ενημέρωση των πολιτών.Η συμπεριφορά μας απέναντι στα αδέσποτα αλλά και τα δεσποζόμενα ζώα είναι δείγμα Πολιτισμού της κοινωνίας μας.

Σκοπός μας δεν είναι μονό να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας βάσει του νομικού πλαισίου που ισχύει, αλλά να λειτουργήσουμε οργανωμένα και αποτελεσματικά, με στόχο να προκαλέσουμε ευσυνείδητες συμπεριφορές των συνδημοτών μας”.

Δήμος Αλμωπίας



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *