Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας στο αρχαιολογικό μουσείο Πέλλας


Συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας, είχε ο Αντιδήμαρχος 

Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Πετρος Τσαρκνιάς με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας Κα Ελισάβετ Τσιγαρίδα, τον τομεάρχη Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων Κο Γεώργιο Σταλίδη και τον τομεάρχη Διοικητικού και Οικονομικού Κο Κώστα Χρυσίδη, με την συνοδεία και υποστήριξη της Φιλολόγου - Ιστορικού Κας Αντωνία Παπαδάκη και του Προέδρου του Μ.Σ. Αετοχωρίου Κου Σωκράτη Βόλτση.


Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση και η συζήτηση για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της Αλμωπίας και η ανάπτυξη μιας νέας σχέσης συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Αλμωπίας και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων με κοινό σκοπό τη διατήρηση, την συντήρηση και προστασία, την ανάδειξη και προβολή των αρχαιοτήτων της περιοχής μας.


Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το έργο των ανασκαφών του "Κάστρου της Χρυσής" που έχει χρόνο ολοκλήρωσης το 2025 και την συντήρηση του Μεταβυζαντινού Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αετοχωρίου και στην τελική έγκριση των μελετών αποκατάστασής του.


Η Κα Παπαδάκη χάρισε στην προϊσταμένη πολλά βιβλία της επιστημονικής δουλειάς που αφορούν την Αλμωπία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *