Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Πρόσκληση στην ομιλία - συνέντευξη τύπου με θέμα την "Ασφάλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης" με την υποστήριξη των Unboxholics


Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην ομιλία - συνέντευξη τύπου με θέμα την "Ασφάλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης " του Γιάννη Σωτηρόπουλου, Συμβούλου Ασφαλείας Πληροφορικής.
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αριδαίας, Σάββατο 26 Μαίου 2024, ώρα 18.00.
Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη των Unboxholics, που θα έχουν και το συντονισμό της ομιλίας - συνέντευξης.


ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού
Τσαρκνιάς ΠέτροςΠοιος είναι ο Γιάννης Σωτηρόπουλος ;
Ο Γιάννης Σωτηρόπουλος είναι αριστούχος πτυχιούχος Πληροφορικής με τιμητική διάκριση από το πανεπιστήμιο Birmigham City στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου και κατοικεί μόνιμα τα τελευταία 35 χρόνια. Έχει δουλέψει σε τεχνικές και ηγετικές θέσεις σε εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες και Ελβετία, όπως η Metastorm και Alfreso σχεδιάζοντας και διευθύνοντας προϊόντα και συστήματα πληροφορικής που χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλες τράπεζες, φαρμακευτικές εταιρείες, συγκοινωνιακούς οργανισμούς και τηλεπικοινωνίες, συνοριακούς ελέγχους, υπουργεία και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες.
Πιο πρόσφατα, εξειδικεύτηκε στην ασφάλεια συστημάτων πληροφορικής με μεταπτυχιακές σπουδές με τιμητική διάκριση από το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας Συστημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου (NCSC).
Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως σύμβουλος ασφάλειας πληροφορικής για την βρεταννική εταιρεία Kainos, σε εθνικά συστήματα πληροφορικής όπως τα κοινωνικά επιδόματα, η επίβλεψη χρηματοπιστωτικών οργανώσεων, το εθνικό σύστημα υγείας, και συστήματα πληροφορικής για τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου ΙΙΙ.
Είναι μέλος της ηγετικής ομάδας για την ασφάλεια και προστασία της Τεχνητής Νοημοσύνης του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ασφάλειας εφαρμογών OWASP όπου έχει συνδημιουργήσει το Top 10 for LLM Applications που είναι ένα διεθνές standard ασφάλειας Τεχνητής Νοημοσύνης και έχει υιοθετηθεί από πολλές εταιρείες και κυβερνήσεις.
Στο OWASP , είναι επίσης υπεύθυνος συντονισμού standards Τεχνητής Νοημοσύνης με άλλα ιδρύματα και κυβερνητικές υπηρεσίες και διευθύνει την ερευνητική συμμετοχή το OWASP στο Ινστιτούτο Ασφάλειας Τεχνητής Νοημοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το βιβλίο του “Adversarial AI” πρόκειται να εκδοθεί τον ερχόμενο Ιούλιο και είναι μέρος της προσπάθειάς του να δώσει γνώσεις στη νέα γενιά και να προστατέψει την Τεχνητή Νοημοσύνη και το μέλλον της.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *