Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Σουλτς προς Μέρκελ: Όχι άλλη λιτότητα



Αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής ζητεί από την Άνγκελα Μέρκελ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και την καλεί να λάβει σοβαρά υπ” όψιν τα
κοινωνικά προβλήματα και κυρίως την ανεργία.

«Αυτή την πολιτική δεν θα μπορέσει να τη συνεχίσει η κυρία Μέρκελ», δηλώνει ο κ. Σουλτς στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel, αναφερόμενος στην υπερβολική λιτότητα, με την οποία καθοδηγεί την Ευρώπη η Γερμανία.

«Δεν θα αλλάξουμε πολιτική»

«Δεν βλέπω λόγο να αλλάξουμε την ευρωπαϊκή μας πολιτική», δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά τον εκλογικό της θρίαμβο και σημείωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί ισχυρή ψήφο για την ενωμένη Ευρώπη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν. Όπως υποστήριξε, η νίκη της καγκελαρίου στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής σημαίνει ότι οι πιέσεις του Βερολίνου για οικονομικές μεταρρυθμίσεις σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ θα συνεχιστούν, κάτι που, όπως είπε, είναι κρίσιμης σημασίας για την ευρωστία της ευρωζώνης.

«Είναι ουσιώδες να διατηρήσουμε την ορμή μας για την οικοδόμηση μιας τραπεζικής ένωσης και, όσον αφορά στα κράτη-μέλη, να μη δώσουμε περιθώρια για εφησυχασμό, αλλά να παραμείνουμε στην πορεία των μεταρρυθμίσεων αναφορικά με την αγορά εργασίας και το συνταξιοδοτικό σύστημα», είπε ο Ρεν, τονίζοντας πως είναι ουσιαστικής σημασίας να δοθεί ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη, με στόχο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υψηλής ανεργίας.

«Ασφαλώς υπάρχουν κίνδυνοι. Ο ένας είναι η πολιτική αστάθεια, ο άλλος είναι κούραση από τις μεταρρυθμίσεις και ο εφησυχασμός», συνέχισε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

πηγή: efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *