Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Δείτε τα κριτήρια για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης

Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης από τα 330 στα 280 ευρώ το χιλιόλιτρο και προκαταβολή του 25% του επιδόματος θέρμανσης, που θα φτάνει τα 34-35 λεπτά το λίτρο από 28 λεπτά πέρσι, περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών , το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Αν και όλα είναι υπό την αίρεση των δανειστών, η ελληνική πλευρά θα προτείνει το μέτρο αυτό για τη μείωση της τιμής του πετρελαίου με τρόπο ώστε να μην μειωθούν και τα έσοδα και να επιτευχθεί η έγκριση από την τρόικα.

Το υπουργείο Οικονομικών περιμένοντας την απάντηση της τρόικας, προτείνει:

-Nα δοθεί ως προκαταβολή το 25% του συνολικού ποσού της αγοράς πετρελαίου θέρμανσης

-Διεύρυνση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων ώστε να συμπεριληφθούν περισσότεροι δικαιούχοι

-Αύξηση του ποσού του επιδόματος από τα 0,28 ευρώ στα 0,35 ευρώ ανά λίτρο

Τα εισοδηματικά κριτήρια έχουν ως εξής:

- Άγαμος: Ετήσιο εισόδημα ως 30.000 ευρώ από 25.000 ευρώ σήμερα.

- Έγγαμος χωρίς παιδιά: Ετήσιο εισόδημα ως 40.000 ευρώ από 35.000 ευρώ σήμερα.

- Έγγαμος με ένα παιδί: Ετήσιο εισόδημα ως 43.000 ευρώ από 38.000 ευρώ σήμερα.

- Έγγαμος με δύο παιδιά: Ετήσιο εισόδημα ως 46.000 ευρώ από 41.000 ευρώ σήμερα

- Έγγαμος με τρία παιδιά και άνω: Ετήσιο εισόδημα ως 49.000 ευρώ από 44.000 ευρώ σήμερα.

Το επίδομα ανά γεωγραφική ζώνη αναμένεται να διαμορφωθεί ως εξής:

- στην Α’ Ζώνη (Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμα, Ευρυτανία), όπου η επιδοτούμενη κατανάλωση είναι στα 25 λίτρα/τ.μ. κατοικίας, θα ανέλθει στα 1.050 ευρώ (από 840 ευρώ).
- στη Β’ Ζώνη (Ιωάννινα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Αρκαδία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Εβρου), όπου η επιδοτούμενη κατανάλωση είναι 15 λίτρα/τ.μ., θα ανέλθει στα 630 ευρώ (από 504 ευρώ).
- στη Γ’ Ζώνη (Αττική, Κόρινθος, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβος, Χίος, Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Αρτα), με επιδοτούμενη κατανάλωση τα 8 λίτρα/τ.μ., θα φθάσει τα 336 ευρώ (από 269 ευρώ).
- στη Δ’ Ζώνη (Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Κύθηρα, νησιά Σαρωνικού), με επιδοτούμενη κατανάλωση τα 5 λίτρα/τ.μ., θα φθάσει τα 210 ευρώ (από 168 ευρώ).

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *