Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Καλύτερο και πιο ξεκούραστο ύπνο κάνουν όσοι κόβουν το κάπνισμα

Είναι γνωστό ότι το κάπνισμα ευθύνεται για αμέτρητα προβλήματα του αναπνευστικού και του καρδιαγγειακού συστήματος, ωστόσο πρόσφατη μελέτη απέδειξε ότι η διακοπή του συμβάλλει και σε καλύτερο και πιο ξεκούραστο ύπνο.


Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, ερευνητές του πανεπιστημίου της Φλόριδα, διαπίστωσαν ότι περίπου το 11,9% των καπνιστών δυσκολεύονται να κοιμηθούν, το 10,6% ξυπνάνε μέσα στη νύχτα και το 9,5% ξυπνάνε πολύ νωρίς το πρωί.

Αντίθετα τα ίδια ποσοστά στους μη καπνιστές ήταν πολύ χαμηλότερα και μάλιστα όσοι σταμάτησαν το κάπνισμα, είδαν σχεδόν άμεση βελτίωση στην ποιότητα του βραδινού τους ύπνου. Μάλιστα όπως προέκυψε από την έρευνα για κάθε τσιγάρο που καπνίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο βραδινός ύπνος μειώνεται κατά 1,2 λεπτά κατά μέσο όρο. 
 
ΠΗΓΗ: iefimerida

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *