Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Στα χέρια οι Διαμαντίδης και Μπατής! (vid)

Τα τελευταία χρόνια και πολύ περισσότερο σ' αυτά του Μάριου Μπατή στον Πανιώνιο (σ.σ. απ' το 2010) οι δυο τους αποτελούν συχνό δίδυμο αντιπάλων στο παρκέ, αλλά η αντιπαλότητά τους δεν περιορίζεται μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο 33χρονος γκαρντ του Παναθηναϊκού κι ο επίσης 33χρονος γκαρντ του Πανιωνίου έχουν βρεθεί να ανταλλάσουν λόγια αρκετές φορές ως μέρος της γεμάτης έντασης κόντρα τους.

Ακριβώς με τη λήξη του ημιχρόνου της τρίτης και τελευταίας αναμέτρησης των δύο ομάδων στο «Μελίνα Μερκούρη» στο 3ο τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» στο Ρέθυμνο φαίνεται πως ήταν η ώρα αυτή να βγει προς τα έξω με τη μορφή καβγά!

Στα τελευταία δευτερόλεπτα της δεύτερης περιόδου ο παίκτης του Πανιωνίου χρεώθηκε με φάουλ πάνω στον αρχηγό του Παναθηναϊκού, ο οποίος, βλέποντάς τον να δυσανασχετεί, του χτύπησε τη μπάλα απ' τα χέρια, για να αρχίσουν τα... γαλλικά. Μετά τις ελεύθερες βολές ο τηλεοπτικός φακός συνέλαβε τον «Μήτσο» να ανταλλάσει κι άλλα λόγια με τον αντίπαλό του, εκείνος απάντησε, άρχισαν τα σπρωξίματα κι εν τέλει ο «3D» τον... κόλλησε στη μπασκέτα απλώνοντας χέρια ο ένας στον άλλον. Ευτυχώς η άμεση των ψυχραιμοτέρων με πρώτο και... γρηγορότερο τον Στεφάν Λάσμε ήταν άμεση κι όλα έληξαν εκεί.

Οι τίτλοι τέλους έπεσαν με μία τεχνική σε κάθε πάγκο και την αποβολή των δύο παικτών απ' το υπόλοιπο της αναμέτρησης.


Λευκό το φύλλο αγώνα


Το περιστατικό κι η γενικότερη εικόνα με τις... ετήσιες κοκορομαχίες τους δεν τιμά κανέναν εκ των δύο παικτών, παρόλα αυτά δεν κινδυνεύουν με αποκλεισμό εν όψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεών των ομάδων τους (σ.σ. ο Παναθηναϊκός κάνει πρεμιέρα στην Α1 απέναντι στον Ολυμπιακό στο Σ.Ε.Φ.). Το φύλλο αγώνα είναι λευκό και το περιστατικό θεωρείται λήξαν,


Παρόλα αυτά, διαβάστε τι προβλέπει σε ανάλογες περιπτώσεις ο πειθαρχικός κώδικας:


Άρθρο 5ο


Α. ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑΣ


Σε αθλητή ο οποίος απεβλήθη από τον διαιτητή του αγώνα επειδή αποπειράθηκε να βιαιοπραγήσει κατά των αναφερομένων στο άρθρο 4 Α’ του παρόντος κανονισμού, προσώπων επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο το οποίο κυμαίνεται από 5.100,00 – 10.600,00€ κατά την κρίση του Μονομελούς Δικαιοδοτικού οργάνου. Ως απόπειρα βιαιοπραγίας, θεωρείται κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στην πρόκληση σωματικής βλάβης σε οποιοδήποτε από τα προαναφερόμενα πρόσωπα. Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας και το διπλάσιο του χρηματικού προστίμου.


Β. ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΩΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ


Σε αθλητή ο οποίος απεβλήθη από τον αγώνα, επειδή αποπειράθηκε να βιαιοπραγήσει κατά των διευθυνόντων τον αγώνα και ως τέτοιων λογιζομένων των προσώπων που περιγράφονται στο άρθρο 4 παρ. Β’ επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών και χρηματικό πρόστιμο το οποίο κυμαίνεται από 10.150,00 – 21.150,00€ κατά την κρίση του Μονομελούς Δικαιοδοτικού οργάνου. Σε περίπτωση υποτροπής η άνω ποινή και χρηματικό πρόστιμο διπλασιάζονται.


Άρθρο 6ο


Α. ΒΑΝΑΥΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ


Σε αθλητή ο οποίος απεβλήθη από τον αγώνα συνεπεία βάναυσης συμπεριφοράς του κατά των αναφερομένων στο άρθρο 4 Α’ του παρόντος κανονισμού, προσώπων επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας. Βάναυση συμπεριφορά υφίσταται όταν σκόπιμη ενέργεια του αθλητή έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση ελαφράς σωματικής βλάβης σε οποιοδήποτε των προαναφερόμενων προσώπων. Επιβάλλεται επίσης χρηματικό πρόστιμο το οποίο κυμαίνεται από 7.600,00 – 15.900,00€ κατά την κρίση του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου. Σε περίπτωση υποτροπής, η άνω ποινή και χρηματικό πρόστιμο διπλασιάζονται.





Πηγή: Gazzetta

1 comments:

  1. Κακή στιγμή για τον τεράστιο Μήτσο. Μια τιμωρία θα ήταν δίκαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *