Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης εγκαινίασε το Μουσείο της Καρυδιάς

Με κάθε επισημότητα εγκαινιάστηκε το Σάββατο (19.10) το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Καρυδιάς Καπετάν Άγρα-Αντώνη Μίγκα που δημιουργήθηκε στο κτήριο του πρώην δημοτικού σχολείου Καρυδιάς. Tην εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Έδεσσας και το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Αρχικά τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Καρυδιάς, ακολούθησαν ομιλίες από τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, τον Δήμαρχο Έδεσσας και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μεσσηνίων Μακεδονίας-Θράκης "Ο Καπετάν Άγρας", απαγγέλθηκαν ποιήματα από μαθητές και έπαρση σημαίας υπό την υπόκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας του Μουσείου έκανε ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θ. Καράογλου συνοδευόμενος από τους βουλευτές του Ν. Πέλλας Δ. Σταμενίτη, Ι. Τζαμτζή, Θ. Τζάκρη & Γ. Καρασμάνη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θ. Θεοδωρίδη, τον Δήμαρχο Έδεσσας Δ. Γιάννου κ.α.

Ιδιαίτερη συγκίνηση στην εκδήλωση προκάλεσε η παρουσία του ζώντα ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Τρύφων Σιβένα στον οποίο απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα από τον Υπουργό.

Στο τέλος οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο του μουσείου από τον επιμελητή Βασίλη Νικόλτσιο.
 
 
πηγη:karatzova

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *