Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Επι(Βίτορ)! - Άρθρο του Geo E.

Γράφει ο Geo E.

Μετά από κάποιες μέρες απραξίας λόγω Εθνικών ομάδων και χωρις την Superleague στο μυαλό μας ο ΠΑΟΚ επέστρεψε σήμερα κάνωντας το 5 στα 5 στην Τούμπα με τον Αστέρα Τρίπολης με σκορ 2-0 και δύο γκολ του πορτογάλου αμυντικού Μιγκέλ Βίτορ. Δύο παρόμοιες στημένες φάσεις με τελικό αποδέκτη τον πορτογάλο ήταν ικανές να σφραγίσουν το αποτέλεσμα και να φέρουν τον ΠΑΟΚ 1ο στην βαθμολογία περιμένοντας την αναμέτρηση του ολυμπιακού με τον Πλατανιά Χανίων.Η ομάδα ήταν αρκετά καλή και φάνηκε πως βοήθησε η διακοπή του πρωταθλήματος διότι πάρθηκαν οι απαραίτητες ανάσες από παίκτες που πήραν συνεχόμενα παιχνίδια και δεν ήταν φρέσκοι.Η 11άδα δεν είχε κάποια έκπληξη από τον καπετάνιο Χουμπ Στέφενς παρατάσοντας τους ίδιους έντεκα που κέρδισαν στο τελευταίο παιχνίδι τον παναθηναικό σε διάταξη 4-4-2. Ο Χακόμπο ήταν κάτω από τα γκολποστ,στην άμυνα απο δεξιά προς τα αριστερά οι Κίτσιου,Κατσουράνης,Βίτορ και Λίνο, Λάζαρ και Τζίολης στον άξωνα ενώ στις πτέρυγες οι Στοχ και Νίνης.Στην αιχμή του δόρατος οι Σαλπιγγίδης και Κλάους.

Στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά στο 1ο εικοσάλεπτο το παιχνίδι ήταν κέντρου χωρίς κάποια ιδιαίτερη φάση από τις δύο ομάδες ενώ ο ΠΑΟΚ έδειχνε πως πατάει καλύτερα από τον αντίπαλο του κάτι που το επιβεβαίωσε στη συνέχεια.Μετά το εικοσάλεπτο ο ΠΑΟΚ βρήκε ρυθμό,γυρνούσε την μπάλα και άρχισε να πλησιάζει έντονα την περιοχή του Αστέρα. Ο Κατσουράνης με τις 40άρες μπαλιές του,ο Στόχ με τις πάσες ακριβείας του,το μηχανάκι του ΠΑΟΚ ο Στέλιος Κίτσιου ήταν οι κύριοι εκφραστές της καλής ανάπτυξης του ΠΑΟΚ.Την στιγμή που ο ΠΑΟΚ άρχισε να αναπτύσσεται σωστά,να πιέζει και να προσπαθεί να πετύχει το γκολ ήρθε σαν απο μηχανής θεός ο διαιτητής του αγώνα Ιωαννίδης να βοηθήσει την κατάσταση! Ο "άρχοντας" του αγώνα διέκοψε τον αγώνα για υβριστικά συνθήματα προς το πρόσωπο του κάτι που ξεσήκωσε πιο πολύ τον λαό του ΠΑΟΚ αλλά και την ομάδα!Έτσι όλοι ανέβασαν ακόμη περισσότερο στροφές και κάπου στο 40 μετά από εκτέλεση κόρνερ του Στοχ ο Βίτορ έκανε το 1-0 με πανέμορφ γυριστη κεφαλιά από το ύψος του πρώτου δοκαριού.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και με τον ίδιο ρυθμό επιβάλλοντας το στυλ παιχνιδιού του και πιέζοντας για δεύτερο γκολ.Κίτσιου και Κατσουράνης έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες αλλά κάπου εκεί ο Βίτορ σαν σε replay έκανε το 2-0 πάλι με κεφαλιά αυτή την φορά με σέντρα ακριβείας του μπάρμπα-λίνο!Μ'αυτό τον τρόπο ο Βίτορ εγκαινίασε με τα δύο του γκολ τις δύο νέες εστίες του γηπέδου! Στα επόμενα λεπτά τον ΠΑΟΚ δεν τον σταματούσε τίποτα!Συνέχισε να πιέζει και δεν άφησε τον Αστέρα να σκεφτεί κάτι πέρα από την ήττα!Συνέχισε να χάνει ευκαιρίες με την πιο κλασσική κάπου στο 67 όπου ο Κλαόυς είναι εντελώς μόνος με τον τερματοφύλακα του Αστέρα,κάνει το πλασέ-λόμπα αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.(Πότε θα βάλεις ένα εύκολο γκολ Στέφανε;;)Εκεί που δεν κατάφερε ο Κλάους να κάνει το 3-0 και να καθαρίσει το ματς ο Αστέρας βρήκε την ευκαιρία να πάρει την κατοχή για ένα διαστημα προς το τέλος και να πιέζει για να μειώσει αλλά άσκοπα διότι δεν έκανε κάποια σημαντική ευκαιρία και το ματς έφτασε στο τέλος του.

MVP της αναμέτρησης ποιος άλλος από τον Μιγκέλ Βίτορ ο οποίος από αγώνα σε αγώνα γίνεται όλο και καλύτερος και αποδεικνύεται μία πάρα πολύ καλή μεταγραφή(α ρε Φερνάντο με τις συμβουλές σου..)Εξίσου καλόι για ακόμη ένα ματς ο Χακόμπο ο οποίος όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί,ο Κίτσιου,ο Κατσουράνης,ο Νίνης.Φιλότιμη προσπάθεια απο Λίνο,Σάλπι και Τζιόλη.Ο Στοχ νομίζω πως πέρα απο το πρώτο ημίχρονο που είχε καποιες καλές ενέργεις,κυρίως πάσες,δεν φάνηκε ιδιάίτερα ενώ ο Λάζαρ ήταν λίγο καλύτερος απο τα προηγούμενα ματς αλλα όχι ο ρουμάνος που όλοι ξέρουμε.

Στον «δικέφαλο του Βορρά» στρέφουν πλέον την προσοχή τους στο ευρωπαϊκό ματς που ακολουθεί, απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα. Οι Θεσσαλονικείς θα υποδεχθούν τους Ισραηλινούς σε γεμάτη Τούμπα, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και θα ψάξουν τη νίκη που θα τους διατηρήσει στην κορυφή του ομίλου τους και στην συνέχεια της καλής πορείας μέχρι τώρα σε όλες τις διοργανώσεις.Τα λέμε την πέμπτη λοιπόν και ευχόμαστε όλοι με την ίδια ψυχολογία!

Υ.Γ* Δεν ήταν σημαντικός ο τραυματισμός του Κιτσιου όπως παραδέχτηκε ο ίδιος μετά το τέλος του ματς,απλά ηταν κίνηση προφύλαξης του για την συνέχεια των δύσκολων αγώνων που έχει η ομάδα.Ευτυχώς για το πουλέν μου..

Υ.Γ Καλή επιτυχία στην ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου στον αγώνα με τον άρη στο αλεξάνδρειο στις 21.30 για το μπάσκετ.Ευχόμαστε συνέχεια με νίκη στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *