Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Δήμαρχος Σκύδρας: Απαράδεκτο να ονομάζεται η FYROM ως MACEDONIA σε ιστιότοπο

Επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε , στις 21/10/13, ο Δήμαρχος Σκύδρας Γιώργος Χοϊδης με αφορμή την ονομασία της FYROM ως MACEDONIA σε

πανευρωπαϊκό ιστότοπο διεθνούς απήχησης.
Η επιστολή κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας , στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και στους Βουλευτές του Νομού.
Το πλήρες κι ακριβές περιεχόμενο της επιστολής είναι το παρακάτω:

Απευθυνόμαστε σ΄εσάς , ως προϊστάμενο Υπουργείο , για να σας καταθέσουμε τα εξής:
Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Σκύδρας συμμετέχει ως εταίρος στην πανευρωπαϊκή δράση που συντονίζει το Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Ωστόσο, επισκεπτόμενοι τις αντίστοιχες ιστοσελίδες, , και στην παραπομπή διαπιστώνουμε ότι η γειτονική χώρα FYROM ονοματίζεται ως MACEDONIA.
Αντιθέτως, τόσο στον ιστότοπο των χωρών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών εγγράφεται ως FYROM. Πιστεύουμε, κι εκτιμούμε πως συμφωνείτε κι εσείς, ότι η προαναφερόμενη εξέλιξη αντίκειται στην εθνική πολιτική , αποδυναμώνει, επίσης, τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας μας δημιουργώντας πιθανώς δεδικασμένο , δεδομένης της διεθνούς απήχησης που έχει η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας.
Έχουμε τη γνώμη, λοιπόν, χωρίς την πρόθεση της υπόδειξης, κι επιπλέον χωρίς καμιά διάθεση εθνικιστικής παρόρμησης , ότι η χώρα μας θα πρέπει τάχιστα να ενεργοποιηθεί ώστε να διορθωθεί η συγκεκριμένη παραπλανητική αναγραφή και ν΄αποτραπεί η επανάληψή της, και μάλιστα αυτήν την περίοδο που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε κι έχει επικεντρώσει το τουριστικό της πρόγραμμα του έτους 2014 και την ανάλογη διαφήμιση και προβολή του στο λογότυπο }.
 
 
πηγη:logospellas

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *