Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Σοκάρει η υπόθεση της μαφίας της κοκαΐνης στην Αθήνα- Εμπλέκονται ονόματα της ελληνικής showbiz!

Συνταρακτικές αποκαλύψεις όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας των κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών φέρνει η δικογραφία της υπόθεσης με την σπείρα που πουλούσε πανάκριβη κοκαΐνη και τροφοδοτούσε την κοσμική Αθήνα και Θεσσαλονίκη με επικεφαλής έναν Γεωργιανό μεγαλοβαρόνο ναρκωτικών.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Espresso, οι κοσμικοί κύκλοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη «τρέμουν» από την αποκάλυψη του κυκλώματος και της δράσης του, καθώς φοβούνται «κρυφές ατζέντες», αλλά και τις εκατοντάδες συνομιλίες σε κινητά που έχει καταγράψει η ΕΥΠ.

Πως δρούσε το κύκλωμα

Το κύκλωμα, δρούσε επί 24ωρου βάσεως και η ποσότητα κοκαΐνης που παρείχε ήταν από 2 έως 10 γραμμάρια την φορά, ενώ ήταν άριστης ποιότητας. Το «βαρύ» τμήμα της Μαφίας, δρούσε στα νότια προάστια της Αττικής όπου προμήθευε διάσημους και επώνυμους καθημερινά. Μάλιστα σύμφωνα με την δικογραφία, η συμμορία των νοτίων προαστίων φέρεται να είχε πελατολόγιο με 80 μόνιμους αγοραστές οι οποίοι έδιναν 100- 200 ευρώ καθημερινά.

Παράλληλα, το κύκλωμα δρούσε μόνο μέσω γνωριμιών, με δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιήσουν ανά 12ωρο οι διακινητές του κυκλώματος και παρέδιδαν την κοκαΐνη στα σπίτια των αγοραστών ή σε προκαθορισμένα ραντεβού. Επιπρόσθετα, η «μαφία της κοκαΐνης» λειτουργούσε με διαφήμιση, χρησιμοποιώντας επώνυμους χρήστες ναρκωτικών για να δοκιμάσουν τις νέες «παρτίδες» και να τις δειγματίσουν στην αγορά.

Τέλος, η συγκεκριμένη μαφία είχε και τις δικές της κωδικές λέξεις, καθώς μέσω κινητών οι διακινητές προσπαθούσαν να «καλύψουν» τα ίχνη τους. Ετσι σε διάφορες συνομιλίες για «delivery» κοκαΐνης, τα ναρκωτικά αναφέρονται με τις ακόλουθες λέξεις:

Κορίτσια

Μπίρες,

Καφές,

Εσπρέσο

Πακέτο τσιγάρα

Κάρτα

Ακτινογραφία

Υπεύθυνη δήλωση

Εισιτήριο

Μπουκάλι

CD

πορτοκαλάδα

κόκα- κόλα

κράτηση

ευρώ

ταινία 


Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *