Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Θρήνος στη Ρόδο για τα 2 θύματα της θεομηνίας – Αγωνία για τους αγνοούμενους

Σε κατάσταση σοκ παραμένουν οι Ροδίτες έπειτα από την τεράστια θεομηνία που έπληξε την Παρασκευή το νησί και κόστισε τη ζωή σε
δύο άτυχες γυναίκες, ενώ τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων αγνοούμενων.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου άνδρες της Πυροσβεστικής εντόπισαν το άψυχο κορμί της μίας από τους δύο αγνοούμενους εκπαιδευτικούς που αγνοούνταν από το απόγευμα της Παρασκευής.

Πρόκειται για μια 27χρονη η οποία, σύμφωνα με το tvkosmos, είναι νεοδιοριζόμενη στο νησί. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό του τρίτου από τους εκπαιδευτικούς που εγκλωβίστηκαν σε χείμαρρο από το απόγευμα της Παρασκευής στη γέφυρα της Κρεμαστής.

Και οι τρεις εκπαιδευτικοί βγήκαν από το αυτοκίνητο για να σωθούν. Ωστόσο, μόνο ο 30χρονος, ο οποίος όπως κατέθεσε στην αστυνομία γατζώθηκε από το πέλμα της γέφυρας κατάφερε να μην παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και να διασωθεί λίγη ώρα αργότερα από την πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο.

Νεκρή και μια 45χρονη στην Ιαλυσό – Αγνοείται ο σύζυγός της

Νεκρή είχε βρεθεί αργά το βράδυ της Παρασκευής, μια γυναίκα 45 ετών στην κοίτη χειμάρρου στην γέφυρα Μαριτσών στην Ιαλυσό Ρόδου. Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή αφού υποχώρησαν τα νερά μετά την θεομηνία που έπληξε το βόρειο τμήμα του νησιού.

Σε κοντινό σημείο που βρέθηκε η άτυχη γυναίκα, βρέθηκε και ένα αυτοκίνητο τύπου BMW, όπου έπειτα από εξακρίβωση ανήκει στην οικογένεια της. Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι αγνοείται και ο σύζυγος της, καθώς μέχρι στιγμής, δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν οικείο του..

Πληροφορίες και για άλλους αγνοούμενους

Εν τω μεταξύ οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμη δύο αγνοούμενους χωρίς, ωστόσο, η αστυνομία να επιβεβαιώνει.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ μια γυναίκα έχει ενημερώσει την αστυνομία πως αγνοούνται ακόμη δύο άτομα, ένας άνδρας και μια γυναίκα, τα οποία επέβαιναν σε αυτοκίνητο.

Η βροχόπτωση έπληξε κυρίως το βόρειο τρίγωνο του νησιού και προκάλεσε αρκετά προβλήματα κυρίως στους δρόμους ενώ πλημμύρισαν αρκετά σπίτια και καταστήματα κυρίως στην περιοχή Ιαλυσός. Η βροχή διήρκεσε δύο περίπου ώρες και με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται να υπάρχουν αρκετές ζημιές κυρίως στο οδικό δίκτυο του νησιού ενώ ήδη οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η οποία επισήμως αναζητά 2 αγνοούμενους, τον 53χρονο εκπαιδευτικό και τον σύζυγο της 45χρονης που πνίγηκε, παρακαλούνται όσοι πολίτες αντιληφθούν ότι αγνοείται κάποιο οικείο τους πρόσωπο να επικοινωνήσουν άμεσα με τις Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Αρχές στα τηλέφωνα 100, 199 και 112.

Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου: Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιες εικόνες

Για φαινόμενα βιβλικής καταστροφής, πρωτοφανής για τα χρονικά του νησιού, έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγίου ο οποίος εξέφρασε, παράλληλα, το φόβο του για την ύπαρξη περισσότερων θυμάτων.

«Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτε σε αυτή την καταστροφή, η μια γυναίκα φυσιογνωμικά φαίνεται ξένη και κανείς δεν την αναζήτησε. Φοβάμαι ότι υπάρχει κι άλλος. Δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος για την τύχη του αγνοουμένου» ανέφερε ο Φώτης Χατζηδιάκος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Χατζηδιάκος σημείωσε «Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο, πρόκειται για φαινόμενα τρομακτικά. Η στάθμη του νερού στη γέφυρα της Κρεμαστής ξεπέρασε τα τρία μέτρα σε ένα σημείο και κάλυψε τη γέφυρα σπάζοντας τα κάγκελα και παρασύροντας οχήματα» ενώ επέρριψε ευθύνες στην Πολιτεία.

Επισήμανε ότι η περιοχή στο χείμαρρο της Κρεμαστής είναι ενταγμένη σε πρόγραμμα για δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων, αλλά το έργο έχει κολλήσει σε απαλλοτριώσεις.

Στο νησί έχουν σημειωθεί σοβαρές καταστροφές, ενώ 100 οχήματα παρασύρθηκαν, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί το Σάββατο περίπου 140 κλήσεις για απάντληση υδάτων και είναι σε κατάσταση συναγερμού.

Δρόμοι ποτάμια, σπίτια και μαγαζιά πλημμυρισμένα

Ενδεικτικό, πάντως, της έντασης των φαινομένων που έπληξαν το νησί ήταν ότι στην Ιαλυσό περισσότερα από 100 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και κατέληξαν στο παλαιό νεκροταφείο, το ένα πάνω στο άλλο.

Oι δρόμοι από το Φαληράκι μέχρι την Κρεμαστή μετατράπηκαν σε ποτάμια, με το ύψος του νερού να ξεπερνά σε ορισμένα σημεία και το μισό μέτρο, ενώ εξαιτίας της πρωτοφανούς νεροποντής και των κεραυνών που έπεσαν πολλές περιοχές της Ρόδου βυθίστηκαν στο σκοτάδι, καθώς διεκόπη το ηλεκτρικό ρεύμα.

Το νησί εξακολουθεί να παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, τη στιγμή που υπάρχουν προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και ύδρευσης.

Το Σάββατο αναμένεται στο νησί και κλιμάκιο του υπουργείου υποδομών για να αρχίσει η καταγραφή των ζημιών.



Πηγή: iefimerida

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *