Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

«Φρένο» σε τζάκια και ξυλόσομπες βάζει η κυβέρνηση λόγω της αιθαλομίχλης


Στον περιορισμό της αιθαλομίχλης στοχεύει η κυβέρνηση, η οποία προκειμένου να αποφευχθεί η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας και αυτόν τον χειμώνα από τις καύσεις σε τζάκια και ξυλόσομπες, σκέπτεται να βάλει...απαγορευτικό στη χρήση τους συγκεκριμένες ημέρες.



Συγκεκριμένα, το μέτρο ενδέχεται να περιληφθεί σε Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες και θα βάζει «φρένο» στην χρήση σε τζάκια και ξυλόσομπες προκειμένου να συγκεντρώνονται επικίνδυνα σωματίδια αιθαλομίχλης, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Σε αρχικό στάδιο, θα υπάρχει μια προειδοποίηση όταν οι συγκεντρώσεις των σωματιδίων θα κυμαίνονται από 100- 150 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, με την εφημερίδα να επισημαίνει ότι αρχικά θα υπάρχει προτροπή προς τους πολίτες να περιορίσουν την χρήση τους.

Ωστόσο, το δημοσίευμα επισημαίνει πως όταν οι συγκεντρώσεις των επικίνδυνων για ατμοσφαιρική ρύπανση σωματιδίων ξεπεράσουν τα 150 μικρογραμμάρια, τότε εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιβληθεί απαγόρευση στην χρήση τους, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής πώς θα γίνει κάτι τέτοιο δυνατό, αλλά και ποιες υπηρεσίες θα εφαρμόσουν το μέτρο.

ΠΗΓΗ: iefimerida

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *