Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Θέλει μαγκιά να αποδεχτείς την ανωτερότητα του άλλου - Γράφει ο Τάσος Κ.

Γράφει ο Τάσος Κ.

Το πολυπόθητο "ντέρμπι" τελείωσε με μια ντροπιαστική ήττα για την ομάδα και μια εμφάνιση που γέννησε μόνο ερωτηματικά και προσγείωσαν απότομα τις όποιες σκέψεις υπήρχαν μέχρι τότε για το κάτι παραπάνω φέτος. Ο δικέφαλος παραδόθηκε στην ανωτερότητα των παικτών του Μίτσελ, έσκυψε κεφάλι και συνειδητοποίησε κυρίωε μετά το 2-0 ότι δεν είναι για πολλά πολλά.

Η ανάλυση του παιχνιδιού έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον και πέραν από την τραγική εμφάνιση θα ξεκινήσω με δύο-τρια θετικά στοιχεία, μόνο και μόνο για να αναφερθούν και όχι για κάτι παραπάνω.

Η εμφάνιση του Σκόνδρα από δεξιά ήταν η μόνη ίσως που δεν ήταν κατακριτέα. Η αμυντική σταθερότητα που παρουσίασε πάνω στο χορτάρι ο Σκόνδρας κυρίως στο α΄ ημίχρονο μπορεί να κριθεί με θετικό πρόσημο. Το αντίθετο έγινε από την αριστερή πλευρά και την μη αξιοποίηση του Τζαβέλλα (ήταν εκτός αποστολής!), καθώς στα αμυντικά του καθήκοντα είναι πολύ καλύτερος από τον Λίνο. Επίσης, ο Λάζαρ προσπάθησε και με όσες δυνάμεις είχε να πάρει πρωτοβουλίες, να κατεβάσει την μπάλα και να πιέσει ψηλά τα δύο αμυντικά χαφ του Ολυμπιακού με επιτυχία στο α' ημίχρονο. Θετικές ήταν και οι κινήσεις του Σαλπιγγίδη μπροστά, αλλά μη ουσιαστικές. Ο Σαλπιγγίδης ήταν σαφώς πιο γρήγορος και εκρηκτικός του Μανωλά, αλλά και ο μόνος που κινήθηκε σε σωστά πλαίσια μέσα στην αντίπαλη περιοχή, καθώς ο Αθανασιάδης δεν βοήθησε καθόλου.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ παρουσίασε ένα εξαιρετικά αργό αμυντικό δίδυμο με τον Κατσουράνη και τον Κατσικά να βρίσκονται σε πολύ κακή μέρα. Και στις στημένες φάσης, αλλά και στις προσωπικές μονομαχίες κατάφερνα μαζί με τους άλλους δύο στην άμυνα να δεχθούν γκολ και από τους τέσσερις της επίθεσης του Ολυμπιακού!

Μπροστά και κυρίως από αριστερά ο ΠΑΟΚ ήταν σχεδόν ανύπαρκτος. Με έναν Στοχ που δεν υπήρχε στο γήπεδο και με έναν Λίνο εκτεθειμένο και αβοήθητο αμυντικά η αριστερή πτέρυγα παρουσίασε σοβαρά προβλήματα. Ούτε στην επίθεση έκανε τα στοιχειώδη η ομάδα. Ο Αθανασιάδης συνέχισε το γνωστό νωθρό παιχνίδι του, χωρίς πολλές κινήσεις μέσα και έξω από την αντίπαλη περιοχή και κυρίως χωρίες διαγώνιες κινήσεις που θα βοηθήσουν στο παιχνίδι και τον Σαλπιγγίδη αλλά και τις δύο πλευρές της ομάδας.

Μετά από μια τέτοια εμφάνιση δεν μπορείς να μιλάς για το κάτι παραπάνω φέτος, αν και πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Η εικόνα της Κυριακής δεν ήταν ο ΠΑΟΚ που ξέραμε και που θέλαμε να μονομάχησε σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι κορυφής.

Ευθύνη έχει και μεγάλη μάλιστα και ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στέφενς όχι μόνο γιατί κατέβασε την ομάδα του με 4-4-2 ,αλλά και με τις βοήθειες που δεν έστειλε από τον πάγκο για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας στο β' ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός ήταν και είναι πολύ καλύτερος από τον ΠΑΟΚ, σε όλα τα επίπεδα. Το αν μπορείς και αν θέλεις να τον "χτυπήσεις" από δω και πέρα θα το δείξει ο χρόνος.

ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *