Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες στη Βουλή

Άρχισε στη Βουλή η συζήτηση μετά την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα διαρκέσει έως την Κυριακή και τα μεσάνυχτα θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία. Για να διατηρήσει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση θα πρέπει να συγκεντρώσει απόλυτη πλειοψηφία 151 βουλευτών.

Αριθμητικά και με δεδομένο πως δεν αναμένεται βουλευτής της συγκυβέρνησης να καταψηφίσει την κυβέρνηση, κατά της πρότασης δυσπιστίας αναμένεται να ψηφίσουν οι 155 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Την πρόταση δυσπιστίας θα στηρίξουν οι 72 βουλευτές του κόμματος που την κατέθεσε, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος. Ωστόσο από τους 18 αναμένεται να ψηφίσουν οι 15 καθώς ο αρχηγός και άλλα δύο μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι προφυλακισμένοι.

Την κυβέρνηση αναμένεται να καταψηφίσει και το ΚΚΕ -οι 12 βουλευτές του- σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπεύθυνος γραφείου Τύπου του κόμματος Γιάννης Γκιόκας, ενώ την ίδια στάση έχουν προαναγγείλει και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» με τους 18 βουλευτές τους.

«Παρών» θα ψηφίσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, όπως αποφάσισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος που συνεδρίασε το πρωί.

Ανοιχτό παραμένει ποια στάση θα τηρήσουν οι έντεκα ανεξάρτητοι βουλευτές. Στο βαθμό πάντως που δεν θα υπάρξουν «διαρροές» από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, η πρόταση δυσπιστίας οδηγείται σε καταψήφιση.

πηγή:newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *