Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Οι Πύργοι του...Diaolou! Πού βρίσκονται & τί πρέπει να γνωρίζεις γι αυτούς;

Σε όλη την περιοχή της Kaiping County στην Κίνα, είναι διάσπαρτα εκατοντάδες οχυρωμένοι πολυώροφοι πύργοι που ονομάζονται Diaolou. Χτισμένα από πέτρα, τούβλα ή μπετόν, τα κτίρια αυτά αποτελούν μια σύνθεση της κινεζικής και της Δυτικής αρχιτεκτονικής.


Κατά τη διάρκεια της δυναστείας του Qing στα τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα, τα κτίρια αυτά χρησιμοποιήθηκαν ως προσωρινό καταφύγιο από πολλές οικογένειες. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920 υπήρχαν περισσότεροι από τρεις χιλιάδες πύργοι. Σήμερα, περίπου 1.833 Diaolou παραμένουν στην Kaiping, και περίπου 500 στην Taishan. 20 από τα πιο συμβολικά αυτά είναι γραμμένα στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.







http://www.ialmopia.gr/search/label/PHOTOS

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *